• 瀏覽: 686
  • 回覆: 15
國安處昨日以「組織分裂國家」罪及「煽動分裂國家」罪,拘捕四名港獨組織「創製獨立黨」成員,年齡介乎16歲至21歲,包括學生組織「學生動源」前召集人鍾翰林、其女友何忻諾及前發言人何諾恆。

===對待亂港不能手軟,維護香港繁榮穩定需要重拳出擊=====

新聞來源連結:
http://news.wenweipo.com/2020/07/30/IN2007300003.htm

人就拉左啦, 拉人當然係好事, 不過就要睇下法庭點判, 由邊個官去審, 呢個先係重點。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2020-7-30 09:06 AM 發表
人就拉左啦, 拉人當然係好事, 不過就要睇下法庭點判, 由邊個官去審, 呢個先係重點。
記者會講左犯國安法,

犯國安法,由國安處警察拉,由特首委任法官開國安法庭審,無保釋,無任何求情因素(二五仔除外),一審定罪,無上訴無司法覆核,不經馬道長3審系列!
只可監禁,不可用其他刑罰代替,量刑起點最小3年起,犯分裂國家就10年起,直至終身監禁!

引用:
原帖由 我是中國香港人 於 2020-7-30 09:08 AM 發表
記者會講左犯國安法,
犯國安法,由國安處警察拉,由特首委任法官開國安法庭審,無保釋,無任何求情因素(二五仔除外),一審定罪,無上訴無司法覆核,不經馬道長3審系列!
只可監禁,不可用其他刑罰代替,量刑起點最小3年起,犯分裂國家就10年起,直至終身監禁! ...
幾隻野想將香港從中國分割出去,希望佢地囚終身啦

good job !

人生更精彩

唔使坐牢 要佢父母 教育機構 負責教育 再犯天天到警局 及 教育機構 報到 父母 老師 同有責任

父母不管 送去兒童院

班小學雞背後梗有勢力推動, 拉佢地返去兇下, 等篤灰啦.

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-7-30 09:12 AM 發表
哇!拉到4條豆丁,好威風呀
你可以申請報名

引用:
原帖由 阿乜水 於 2020-7-30 09:15 AM 發表
班小學雞背後梗有勢力推動, 拉佢地返去兇下, 等篤灰啦.
一切從 小雞 開始

{學x} 自然有   {教x, 教x}

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2020-7-30 09:12 AM 發表
哇!拉到4條豆丁,好威風呀
撲滅罪行唔係為左威風,係因為有人犯法,佢地犯法就會有正義使者執法

因為佢地係豆丁,更加應該做野,所謂防微杜漸、上工治未病就係咁解,政府真福為民開也

佢地公然挑戰國安法,唔拉你都唔係人啦!

一定揾水棺去審 年輕人你們沒錯最錯就是你們父母 生你們出來真正凹家鏟囉

引用:
原帖由 我是中國香港人 於 2020-7-30 09:08 AM 發表

記者會講左犯國安法,

只可監禁,不可用其他刑罰代替,量刑起點最小3年起,犯分裂國家就10年起,直至終身監禁! ...
咁都幾精彩。不過你地知尼班壞腦點諗野,一陣話要特登終身食窮政府。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]