• 瀏覽: 2,477
  • 回覆: 40
+12
引用:
原帖由 tinnit 於 2020-7-29 07:39 PM 發表
講真 我都不贊成禁堂食, 人少D再隔疏D仲實際;
仲有 依家將矛頭指向菲律賓,哈剎克 羣組;
黃蟲袁國勇,何柏良... 成日都亂點...
一般茶記地方不大
台的數目也有限
坐得疏/一人一台
不是唔得,幫助也很有限
當然,需要限制每人吃20分鐘,吃完即走
減少吃完又係到吹水
同時增加可以入座的人流
當然,限時間這是政府無法立例去做
只靠茶記自律

(限制每人吃20分鐘,吃完即走
同時增加可以入座的人流)
呢個建議幾好 有建設性...
引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2020-7-29 07:48 PM 發表
一般茶記地方不大
台的數目也有限
坐得疏/一人一台
不是唔得,幫助也很有限
當然,需要限制每人吃20分鐘,吃完即走
減少吃完又係到吹水
同時增加可以入座的人流
當然,限時間這是政府無法立例去做
只靠茶記自律 ...

多得呢個仆街政府玩免檢疫,結果要香港人埋單

引用:
原帖由 unsc 於 2020-7-29 05:56 PM 發表
食肆全日禁堂食今(29日)起生效,在只可提供外賣的情況下,東網記者前往多區巡視,發現單車送餐情況明顯較以往多,午飯時間適逢下雨,有不少打工仔需冒雨買外賣,狀甚狼狽。然而,今天酷熱天氣警告生效,令從事戶外工作的地盤工、清潔工人要在高溫下用餐,有的選擇在公園,其他甚至瑟縮在街上一角,甚至有市民需要跪地開餐,令人心酸。

在沙田花園附近,有地盤工人前往餐廳買外賣。工人馮先生幫自己及其他工友買 ...
廢官當道?東方內容無寫喎!唔好老屈!

先吾講戶外開餐呢個問題!一早已經想問班癈柴局長叫市民可以買飯返office食,可以係office成班同事一齊食飯同係餐廳堂食有咩分別呢?

抗疫靠大家合作,靠晒政府大家又唔合作死得啦🧐

班友又有大把機會做show啦,做大D去公廁食販盒嘛,上埋電視同毒果頭版。

引用:
原帖由 大南街遊俠 於 2020-7-30 09:58 AM 發表
先吾講戶外開餐呢個問題!一早已經想問班癈柴局長叫市民可以買飯返office食,可以係office成班同事一齊食飯同係餐廳堂食有咩分別呢?
享office唔可以享自己位食嘅咩?堂食,一輪人食完,下一輪人又坐翻同一張枱,同一張櫈喎。

引用:
原帖由 天外有天s 於 2020-7-29 07:20 PM 發表

林鄭月娥聽班黃絲專家袁國勇、何柏良、許樹昌老點一刀切禁堂食,絕對係抗疫上嘅重大錯誤,絕對唔應該撐
新冠肺炎疫情持續爆發,港大感染及傳染病中心總監何柏良認為,本月600多宗本地確診個案中,不少均與餐飲場所內聚餐有關,港府應馬上收緊防疫措施,包括全日禁止食肆堂食。

好喇,唔聽專家話出現問題,有人問政府駛唔駛向專家道歉
聽專家話而家專家又駛唔駛向市民道歉?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]