• 瀏覽: 27,206
  • 回覆: 535
  • 追帖: 1
有人提出禁午市堂食,政府係順應民意,針沒兩頭利,千奇唔好學d人輸打贏要,有錯一定係你錯

引用:
原帖由 yuenyau 於 2020-7-29 05:31 PM 發表

之前先叫這些人做廢老, 今日又叫這些人做香梘人! 😏😏
同綠四一樣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-7-29 04:25 PM 發表

事實擺在眼前,只有7.1慶回歸雅蘭稻香群組、富臨生日宴會群組、粵曲群組、紀律部隊宿舍群組、老入院群組......,並無7.1遊行,泛民初選群組! ...
成個東九龍好多地方都係曱甴窩,冇的賴,所謂不知傳播途徑,就係曱甴遊行後不敢說。黃大仙慈雲山呢兩地方就係曱甴窩代表。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 旺季失控的科技 於 2020-7-29 04:48 PM 發表

一定唔係啦,佢先父係地盤門口養的唐狗,可能混左少少外國種,以為自己係蕃狗,不過都係唐狗咁的樣,我餵狗果時個狗飯兜都係要的捧到佢面前的,佢唔識自己上枱麵食 ...
所以佢先父生咗隻漢奸狗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 walkera2006 於 2020-7-29 06:16 PM 發表

一眾政府廢官係咪心理變態
咪扮嘢啦!

回覆 引用 TOP

其實我唔認同政府做法,但我認我唔識可以點做,不過,我有啲明白尾國等一啲西方國家,唔好做咁多,由得啲人自由中招同自由死亡,原來仲鬧少啲,林病,學嘢啦!

個人喜好,四周無人邊個迫佢??揸機影相嗰個??

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

其實應該整「堂食碼」,只要證明到工作環境不適合吃飯,便可堂食,如果做寫字樓工,就必須外賣返公司食

同埋每張枱只限坐一人,枱同枱之間放最少2米高隔板分隔

引用:
原帖由 frankie_123. 於 2020-7-29 07:17 PM 發表

有人提出禁午市堂食,政府係順應民意,針沒兩頭利,千奇唔好學d人輸打贏要,有錯一定係你錯
政府叫人減少不必要外出d
人唔聽吖嘛,依家出街冇得去食嘢d人咪死死氣留喺屋企囉~

回覆 引用 TOP

如果人人識自律既話,會攪到今時今日咁?自己唔自律到疫情又爆啦,要人地唔管唔得啦就來怪人?輸打贏要先係高尚港人既核心價值

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SmallFish630 於 2020-7-29 07:21 PM 發表

其實應該整「堂食碼」,只要證明到工作環境不適合吃飯,便可堂食,如果做寫字樓工,就必須外賣返公司食
都係一個辦法

回覆 引用 TOP

明顯做新聞,點解吾坐住拿住飯盒食?要這樣食?

引用:
原帖由 can9394 於 2020-7-29 07:20 PM 發表

其實我唔認同政府做法,但我認我唔識可以點做,不過,我有啲明白尾國等一啲西方國家,唔好做咁多,由得啲人自由中招同自由死亡,原來仲鬧少啲,林病,學嘢啦! ...
講真洋人政府有冇俾佢哋自己嘅洋人市民狂鬧我就唔知,不過香港班洋奴就當然唔敢越洋吠主人啦~

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]