• 瀏覽: 30,483
  • 回覆: 48
  • 追帖: 1
+47
引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-7-29 05:08 PM 發表

香港人去日本(立食拉麵ETC) 排幾粒鐘都排啦, 唔安樂
中環更加冇影響........星期日賓妹都係坐係天橋食
港豬咪乞人憎囉~去到日本比舊屎佢食都會話好好味

引用:
原帖由 frankielam88 於 2020-7-29 05:10 PM 發表
毒果唔係話佢地係廢老咩,幾時咁尊重老人家。老年人俾黑暴打到飛起又唔毒果出黎講句人話?
係囉~呢班大郭份就係佢哋口中嘅藍屍廢老囉,就係佢哋先搞到香港班傑青要搞反抗搞抗爭吖嘛,毒果應該話抵你哋死啦!又唔一齊反政府!

引用:
原帖由 jetgun 於 2020-7-29 05:11 PM 發表

最近有幾條文宣撚,一條新聞幾發,版主大人應該刪咗呢啲post喇!
咪玩啦!版主多數都係黃㗎啦~

引用:
原帖由 batboy27 於 2020-7-29 05:12 PM 發表

本來好地地一個和諧社會,03年大家齊心抗疫,醫護市民互相支持,市民相信政府,政府叫你戴口罩少出街就少出街!依家政府呼籲市民唔好去人多地方,黃屍死去遊行,又幾十萬人去投票聚集,疫情一發不可收拾時班黑醫護仲唔比大陸班救䕶嚟香港幫手!
你話係咪比班黃屍害死🤷🏻🤷🏻️ ...
我記得沙士果陣咩令都冇,又冇要求某類行業停工,更冇什麼限聚令口罩令,係個市面好靜,d人好少出街食飯……但三個月左右疫情就消失了

引用:
原帖由 jetgun 於 2020-7-29 05:15 PM 發表

唔會掛!我相信版主大人公正嚴明的!
唔係深黃都係淺黃……

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-7-29 05:17 PM 發表

毒果當然什麼也鬧,但現在巿面的人流沒有減少,為何將進食的人由食肆轉移至室外與辦公室,感染風險就會減低?兼且百多位染病但沒床位的人日日被迫留在家中,港府是否應該儘快找地方將他們先隔離? ...
人流沒有減少?我所見就少左了,唔知你見嘅係邊區。

引用:
原帖由 suzume 於 2020-7-29 05:17 PM 發表

有9齊齊抗
當年咪一樣屌9政府
笑董太叫人洗手
仲整左條洗手片笑佢
帶口屌都只係一半人 (都唔知有無)
冇,當時絕大多數人都有戴口罩的,都唔駛立法,果陣d人比較守規矩。

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-7-29 05:17 PM 發表

武漢肺炎,又或者中國肺炎係客觀事實嘛,點會係。不懷好意呢?
so what,武漢肺炎咪武漢肺炎囉~

引用:
原帖由 雨中不安的廁紙 於 2020-7-29 05:22 PM 發表

縮頭龜 @tinnit    我幫你答,7.1遊行全部都唔係人,全部係狗隻或家禽(天使雞)
或者係害蟲

引用:
原帖由 山邊委屈的老闆 於 2020-7-29 05:21 PM 發表
真係要問下政府點解 有些人 無須檢驗直接入香港周圍走
鬼佬機師?

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-7-29 05:26 PM 發表

你見到的是街上,是商場是食店,我見到的,是公園,是辦公室,是其他人的工作地方,大量的人群聚於這些地方一同開飯,真的沒有風險?請那些專家們回答會不會吧。
如果不信,等待一星期吧,到時看看措施有沒有用不就一清二楚?爭論下去也沒意義。 ...
係辦公室食飯好安全,個個坐喺自己個位食,不知幾好。

引用:
原帖由 艾斯 於 2020-7-29 05:26 PM 發表

對於班出入有司機!屋企有工人!工作有秘書!平日都係坐係自己間房既高官!你同佢講知唔知😂你不如叫佢全日禁堂食期間!同市民30幾度一齊出去公園食丫 ...
高官可以自己帶飯食……

引用:
原帖由 DeadWalker 於 2020-7-29 05:25 PM 發表
又認為港府做得挺好,「要這樣嚴一點呀,每個人放鬆不注意就會麻煩。」

佩服
支持

引用:
原帖由 luffy1022 於 2020-7-29 05:29 PM 發表

好簡單 如果禁左堂食 每日都超過100單
證明高官諗野係冇用既 仲要拉埋飲食業陪葬
十日後再計……

引用:
原帖由 Sprewall 於 2020-7-29 05:31 PM 發表
算啦,政府而家點做都會俾人鬧,要鬧既點都有得鬧,毒果班妓者最叻,得未?
毒果害死香港

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]