• 瀏覽: 30,554
  • 回覆: 535
  • 追帖: 1
+47
正苦符碌抗疫
引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-7-29 04:21 PM 發表
街頭進食「順便」吸煙 打工仔斥傳播風險更大 垃圾站工人逼休息室用膳 衞生更差 地盤休息室狹窄  在內食飯更易傳染

https://hk.appledaily.com/resizer/wHEuqqJj7eujDImz8oXoKilbagI=/640x360/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com ...

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2020-7-29 05:34 PM 發表

好奇一問, 正常情況, 比著係你,
你會好似張相咁, 跪係地下, 食物放係石壆?
還是你會坐係石壆, D食物都放係石壆?
我覺得張相好奇怪囉, 有得挨, 香港人都會挨落去, 點會跪地?? ...
擺拍...🤭

多謝美國肺炎

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-7-29 04:45 PM 發表

先父做地盤幾十年,冇做過呢種地盤佬。佢連快餐店都唔會去,話啲嘢唔捧到佢面前都唔食!
同我以前經過地盤餵嗰隻唐狗咁似嘅,又係唔捧到佢面前唔識食😂

引用:
原帖由 烏咀 於 2020-7-29 05:30 PM 發表

71後就開始嚟料,班死曱由黃撚真係重好意思講,瘟疫期間重要出嚟遊行同搞埋咩初選,人群大量聚集就好易瀨嘢爆發

真係屌你老味,71+初選人數多定係果幾個飯局人數多呢?
邊一個會更易做成大量中招爆發,真係正常有腦既人都知啦,班曱由黃撚真係剩係識得姓瀨 ...
香港係7.5開始三十幾單,佢哋仲好意思推落7.9的回歸活動,而且當時食飯聚會已放寬,但係7.1係非法集會

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-7-29 16:21 發表
街頭進食「順便」吸煙 打工仔斥傳播風險更大 垃圾站工人逼休息室用膳 衞生更差 地盤休息室狹窄  在內食飯更易傳染

https://hk.appledaily.com/resizer/wHEuqqJj7eujDImz8oXoKilbagI=/640x360/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com ...
何栢良醫生 專家顧問 話 把關不力危害國安 要全民禁堂食

好慘呀,點解會咁

明明係你哋班反對派文宣要求,最初禁晚巿又話病毒唔係六點後至出黎,好啦而家就哂你哋禁全日喇,又嘈

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-7-29 04:21 PM 發表

https://hk.appledaily.com/resize ... 360/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com ...

附件

Screenshot_20200403_134637.jpg(143.02 KB)

引用:
原帖由 minifigure 於 2020-7-29 05:39 PM 發表

你咪數下囉 扣除個幾個群組 剩下嘅咪大部分你個班人囉 証明個班人敢做唔敢認 又要做又怕被人秋後算帳 所以邊會有公報
本地個案有分“源頭不明”

最然西。。係政府邊鬼度地方。領事館係唔係可以 豁免呀。

點解呀。。。。大撚晒呀

引用:
原帖由 蕃茄傻仔湯 於 2020-7-29 06:11 PM 發表
明明係你哋班反對派文宣要求,最初禁晚巿又話病毒唔係六點後至出黎,好啦而家就哂你哋禁全日喇,又嘈
咪就係
到底想點?

引用:
原帖由 足智阿拉丁 於 2020-7-29 05:34 PM 發表

有利用價值就是自己人,冇利用價值就當你係殺父仇人
同64一樣,一年364日叫人蝗蟲,64個日叫同胞,血濃於水

係啦,早前剩係禁晚市,好多曱甴抽水話原來剩係夜晚先有病菌喎,政府聽到曱甴訴求,而家全日禁啦,仲抽水,去死啦

提示: 違規內容已被屏蔽
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]