• 瀏覽: 30,540
  • 回覆: 535
  • 追帖: 1
+47
引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-7-29 04:21 PM 發表
街頭進食「順便」吸煙 打工仔斥傳播風險更大 垃圾站工人逼休息室用膳 衞生更差 地盤休息室狹窄  在內食飯更易傳染

https://hk.appledaily.com/resizer/wHEuqqJj7eujDImz8oXoKilbagI=/640x360/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com ...
圍埋一枱食啦。

點解香港要強制戴口罩?唔學美國?

引用:
原帖由 caihk 於 2020-7-29 05:40 PM 發表
點解唔去郊野公園食 ?
唔方便,咁不如返屋企食

引用:
原帖由 charlir2005 於 2020-7-29 05:40 PM 發表
黑暴大半年,差佬經常都踎街食飯啦,點解無人講?

因為佢哋目的一個
反政府
反警察是其一方法

引用:
原帖由 caihk 於 2020-7-29 05:40 PM 發表
點解唔去郊野公園食 ?
你傻定弱智

引用:
原帖由 足智阿拉丁 於 2020-7-29 04:35 PM 發表
中左招都唔會話自己去過遊行啦~
黑醫護都唔會唔敢做這方面的追蹤啦

引用:
原帖由 tinnit 於 2020-7-29 04:27 PM 發表
"7.1遊行,泛民初選群組"   嗰班唔係人?
擺明係畜生啦仲要問?

引用:
原帖由 迷你仙你 於 2020-7-29 05:41 PM 發表

有某啲行為涉及顛覆,仇恨,虛假消息,好人好姐無點會犯國安法?
講政府不是仲唔係分化 加上都係黃絲扮無地方進食姐 香港都會出現咁情況

斬腳趾避沙蟲可解決問題?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-7-29 04:25 PM 發表

事實擺在眼前,只有7.1慶回歸雅蘭稻香群組、富臨生日宴會群組、粵曲群組、紀律部隊宿舍群組、老入院群組......,並無7.1遊行,泛民初選群組! ...
5系冇系違法遊行5敢認

5話你知仲仆街冇得跟

就係你班番薯 唔禁止你堂食 香港唔洗3個月摺得埋  返工有返工慘 唔怪得政府 你班20幾歲既垃圾 成日成班FD出去食飯吹水 食完又唔賴走 係到播毒 唔知以為唔會再有明天 吹先2個幾鐘先肯收手 個個約埋成班豬狗友係到食飯吹水  以為會冇事 播毒咪你呢D人  要怪就怪你地自己D市民做得唔好 唔好乜7都怪個政府   香港算好 比著你大陸 食得屎啦 一早禁左  你望下美國? 唔禁後果? 日幾多人中  歐洲又點?    咩人黎乜7都怪個政府 最好你買唔起樓冇錢洗 冇人養你都怪埋個政府 就岩架啦

多9餘, 大家唔好防疫, 死L晒佢會唔會好D?

乜香港連脆地食飯嘅自由都冇嘅咩?

引用:
原帖由 tinnit 於 2020-7-29 04:24 PM 發表
大家禁得咁辛苦 真係要吊9港獨犯民班仆街;
1/7夾硬要攪違法搗亂社會;
11/7夾硬要攪違法初選;
引至疫情再爆發...
出醜夠未呀?

引用:
原帖由 tim30 於 2020-7-29 05:44 PM 發表

講政府不是仲唔係分化 加上都係黃絲扮無地方進食姐 香港都會出現咁情況
政府你認為啱可以講,犯國安法無分黃藍,岀言顛覆國家,或增加仇恨,好人好姐點會犯國安法,有理據可以點講都得

引用:
原帖由 lm228 於 2020-7-29 05:44 PM 發表
就係你班番薯 唔禁止你堂食 香港唔洗3個月摺得埋  返工有返工慘 唔怪得政府 你班20幾歲既垃圾 成日成班FD出去食飯吹水 食完又唔賴走 係到播毒 唔知以為唔會再有明天 吹先2個幾鐘先肯收手 個個約埋成班豬狗友係到食飯吹水  以為會冇事 播毒咪你呢D人  要怪就怪你地自己D市民做得唔好 唔好乜7都怪個政府   香港算好 比著你大陸 食得屎啦 一 ...
通常鍾意鬧政府嘅人都係好失敗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]