• 瀏覽: 12,675
  • 回覆: 246
+11
condom

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-7-29 12:14 PM 發表
咁先威架嘛咪政棍仔女點享福
最奇怪就係佢地講得坐監咁好 自己同自己仔女又唔會去試下

又有好消息

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-7-29 12:07 PM 發表
0人入院,全靠估~~遠唔及元朗白衣人的犯罪含量
你試下揸支真槍周街走。

比小鳳姐抖下得唔得

附件

fe4effd41fbcfd27c6523e3aa1a5c8432c3ffb72_b.jpg(39.64 KB)

蘇文隆主任裁判官相信案中大部分物品可作工作之用,惟辣椒油容量之大不可能用作一般民用;若被告過去一年有打棒球,為何只見球棍,不見手套,甚至球?

呢 d 咪合情合理囉

引用:
原帖由 幫你不幫親 於 2020-7-29 12:00 PM 發表
曾入選柔道港隊的21歲地盤電工學徒去年被搜出棒球棍、鐵通及辣椒油,亦涉在住所藏有兩枝鐳射筆。案件經審訊後今於粉嶺法院,被裁定首項管有攻擊性武器罪罪成,另一涉及鐳射筆則罪名不成立。蘇文隆主任裁判官相信案中大部分物品可作工作之用,惟辣椒油容量之大不可能用作一般民用;若被告過去一年有打棒球,為何只見球棍,不見手套,甚至球?故唯一合理且無可抗拒的推論乃被告以兩者在特定場合下傷害他人,嚴重可致永久傷殘或成植 ...
個個黃絲示威都話返工返學
有冇啲好啲嘅理由呀
返工帶棒球棍嚇狗 地盤邊有流浪狗
地盤佬養嘅狗就有

故以18個月作量刑起點,沒有任何減刑因素。

都好少見唔減刑

港隊咁勁??咪又係要坐監

天網恢恢,車公顯靈

引用:
原帖由 怒風 於 2020-7-29 12:06 PM 發表
咁先係正常判決架嘛
x 2

判得輕

呢個官正常啲

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-7-29 12:07 PM 發表
0人入院,全靠估~~遠唔及元朗白衣人的犯罪含量
831 死左人咪又係靠估,一條死屍都搵唔到喎

「惟涉案容量達1kg、屬噴霧式,故裁定不可民用或作自衛」

1公斤唔係好多啫即場啪晒佢丫嘛!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]