• 瀏覽: 8,167
  • 回覆: 27
+5
政府真係好無腦.....唔係堂食問題...係D人食飯吹水問題...

引用:
原帖由 ttyiu 於 2020-7-29 11:55 發表

即係點 堂食唔吹水
應該禁d福街一路食一路吹水就真...好似而家下雨了...叫戶外工作既人去邊度食呢....唉....我一陳想上禮賓府食飯...慘

引用:
原帖由 scorpio 於 2020-7-29 12:01 發表
點解無屋企揀? 有啲近屋企返去食!  
落雨又唔近屋企都唔知去邊度食...好想上禮賓府同777一齊食

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2020-7-29 12:07 發表

仲要早 1、2 星期,已經有疫情,4 條友在隔離枱食完飯不帶口罩足水,雖然枱之間有板,但始終地方細,都怕口水飛到隔離。
唔飛過你度但佢地自己中都係周圍去害人...食飯本身就唔係高危..就算食食下咳都可以用口罩遮下..問題在於食完唔走係度除罩吹水先福街

可唔可以加多個 E:禮賓府食飯

雷暴呀...你叫我去邊度食好呢...陰功....

引用:
原帖由 rickytlb 於 2020-7-29 12:20 發表

目標為本態度正確,人囗密度咁高嘅HK,唔使戴罩時安全島等馬路有感冒人打個乞啑都有人中招,坐小巴啲乘客由上車傾到落車,搞到今時今日咁都係自作人受嘅結果。 ...
真係病從口入.......亦都病從口出

引用:
原帖由 天外有天s 於 2020-7-29 12:22 發表

ching,林鄭月娥聽班黃絲顧問專家袁國勇、何柏良、許樹昌老點一刀切禁堂食,絕對係抗疫上嘅重大失誤,絕對唔應該撐

班深黃顧問袁國勇、何柏良、中黃顧問專家許樹昌,為咗幫7.1非法遊行暴亂、7月11、12日泛民非法初選,呢兩個令全港疫情大爆發嘅真正原因轉移視線,就將全港疫情大爆發屈哂落食肆度,並不斷向傳媒講,嚟逼林鄭月娥就範

若論全港傳播疫症最高危嘅食肆,一定係醫院內嘅餐廳,但自有疫症 ...
我完全同意你既見解...雖然佢地成日講無科學根據...但明眼人一睇就知咩事啦

引用:
原帖由 jj138 於 2020-7-29 12:24 發表
張屍長早兩日直播講話:短暫嘅不便換來長期嘅健康,絕對值得嘅,大家要包容。
最大問題係777唔聽人講的

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-7-29 12:27 發表
現在好大雨……要揾有瓦遮頭食飯都難
所以得一陳想去禮賓府食飯......

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-7-29 12:30 發表

去垃圾會好d多層又有獨立房間可分間d人反正都休會
我都有諗過..中環既工友請去禮賓府立會之類..南區既就去李+x...何紅x門口坐係度食...西區就上港大食...東區就去柴灣華人墳場食...

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-7-29 12:38 發表

咁大雨點去墳場食呀
上面有d靈灰閣有瓦遮頭的...係陰功d...但都好過露天食.......多謝政府德政多謝香港市民

引用:
原帖由 天外有天s 於 2020-7-29 12:41 發表

自晚6至朝5禁堂食後,其實有極多上班一族喺6點後仍然有好長嘅上班時間,所以喺灣仔、銅鑼灣、中環、上環、官塘嘅公園,九龍灣德福嘅細小休憇處,喺傍晚6點後逼爆食外賣嘅打工仔,比食肆堂食嘅距離接近咗5倍,全部除口罩逼埋食外賣,比有隔板有社交距嘅食肆堂食受感染嘅機會大5倍

而家全日禁堂食,喺早、午時段會比傍晚6點後更惡劣好多 ...
我覺得戶外工作既人比條路人地食下飯...好似而家落雨叫人去邊度食好呢....想出呢個方法既專家都白痴的

唔知陳笑齒見唔見到d戶外工人點食飯呢?

引用:
原帖由 柒柒柒個陸 於 2020-7-29 12:47 發表

咁呢位智者有咩高見去防疫呢?
我認為重點唔係堂食...係應該唔準人係飯堂吹水先有用....食飯本身唔係高危...傳播途徑係吹水嘖口水..

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]