• 瀏覽: 12,348
  • 回覆: 280
  • 追帖: 1
熱賣及精選
呢D 叫求仁得仁

邊個阻止戴生受罰, 就係置戴生於不義, 令佢變成無口齒既小人

樓主睇黎都係一個想戴生做陰險小人既"同路人"

或者, 以樓主既智商, 其實諗唔到呢步?

歷史話比大家知,做漢奸沒有好下埸,下半生及仔女有排你受。 報應從不缺席。

點解唔炒得,係咪打住褀號係黃狗就唔炒得,炒左就係政治打壓?

香港有毒果先係香港真實新聞的終結

叫條賤種去老尾d大學咁玩法, 睇下又得唔得
教法律, 居然叫人去違法達義, 吊你老母啦

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-7-29 08:32 AM 發表

11433285 https://hk.appledaily.com/resizer/Rlg93z8t79CeqcefJZEJZ60lxxg=/filters:quality(100)/d87urpdhi5rdo.cloudfront.net/07-28-2020/t_02f6221f8c244f159eec49cb2fbc15ee_name_1595961175_d7ba.jpg

【本報訊】 ...
幸好我們還有李國章守住香港大學。

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-7-29 08:37 AM 發表

呢D 叫求仁得仁

邊個阻止戴生受罰, 就係置戴生於不義, 令佢變成無口齒既小人

樓主睇黎都係一個想戴生做陰險小人既"同路人"

或者, 以樓主既智商, 其實諗唔到呢步? ...
樓主是戴狗的小曱甴玩物才對吧!

戴公公都唔旨在啦,戴公公都搵唔少眾籌,有排食。

可惜有啲「仇中奴才」會相信「違法達義」係合法。
引用:
原帖由 jk19710811 於 2020-7-29 08:48 AM 發表

叫條賤種去老尾d大學咁玩法, 睇下又得唔得
教法律, 居然叫人去違法達義, 吊你老母啦

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-7-29 08:32 AM 發表

前校委:公民抗命殉道者

港大校友會發聲明批評以李國章為主席的校委會一意孤行,在戴的案件等候法庭的上訴期間作出解僱,違反程序公義。會方促請大學撤回解僱決定,並會與學生會及校友等商討跟進行動。

港大前校委、港大政治與行政學系教授陳祖為透過社交媒體發文,形容是次解僱事件是「李國章完成其政治任務,戴耀廷成為公民抗命的殉道者,港大賠上了自己的聲譽,在國際學術界將抬不起頭」。他更指「這一天,將成為港大 ...
關學術自由乜事

投票決定都唔服????
咁講咩民主

炒戴妖正正顯示係學術自由並非違法自由

煽動學生違法同學術自由有咩關係
九唔乸搭八

香港違法自由終結!!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]