• 瀏覽: 36,586
  • 回覆: 627
+5
在新冠肺炎的疫情間,捐血的人減少。紅十字會輸血服務中心今(28日)稱,血庫存量已下降至極低水平,僅有約3至4日存量,因此

現在呼籲,各位手足!
捐血事少,臉子事大!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200728/bkn-20200728164741163-0728_00822_001.html

黃十字

杯葛曱甴多的紅十字會卦

我出街戴銅心既,一陣俾隻抽血曱甴搞到我成身血,篤到成手窿點算

想追究都有大曱甴護短,仇都無得報

去黃十字送死?不了

引用:
原帖由 andysan4 於 2020-7-28 08:34 PM 發表
黃十字
叫200萬+1去捐

不了,有黑護

曱甴唔係有成2百幻人既???做咩唔去捐??

紅十字是否應交代血突然少到極低的原因??

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2020-7-28 08:35 PM 發表
我出街戴銅心既,一陣俾隻抽血曱甴搞到我成身血,篤到成手窿點算

去黃十字送死?不了
分分鐘加D曱甴屎先同你抽

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2020-7-28 08:35 PM 發表

去黃十字送死?不了
可能直接「一刀放血」。

諗起曱甴抽血員玩嘢, 專登咭好多針, 咭到差佬手紅晒, 想玩爛人地隻手,

真係咪怕怕了

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-7-28 08:37 PM 發表
分分鐘加D曱甴屎先同你抽
戴銅心啫,都唔算咩政治表態,但曱甴都小器到專登整鬼個捐血者

負責抽血既人政治上腦到咁既地步,叫人點放心去捐啊

引用:
原帖由 ty3012003 於 2020-7-28 08:36 PM 發表
紅十字是否應交代血突然少到極低的原因??
上年傳曱甴袋定好多包血, 來屈差佬打到佢地重傷, 查吓D血係咪係紅十字會度攞好喎

唔夠咪叫黃人提早捐多次LO 75日變35日捐1次 200萬包點都有掛
藍人怕撚左了 捐血變中毒咪仲死

去黃十字捐血?咪喇~~

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]