• 瀏覽: 4,165
  • 回覆: 14
+8

點解要帶口罩,啲專家從來沒有提供証據証明帶口罩是有效防止感染病毒! 而事實証明帶咗一樣中,為何重要強迫人帶呢!

引用:
原帖由 tigerbluefly 於 2020-7-29 05:48 AM 發表
點解要帶口罩,啲專家從來沒有提供証據証明帶口罩是有效防止感染病毒! 而事實証明帶咗一樣中,為何重要強迫人帶呢!
到而家仲要問點解要戴就知你好自私,戴口罩係其中主要保護人或你自己嘅傳染風險,另外仲要保持距離,個人衛生例如正確洗手,避免去高風險地方。。。。你要感染冇人阻你,但請唔好累街坊。戴口罩冇效?美國死咗120000人。

引用:
原帖由 tigerbluefly 於 2020-7-29 05:48 AM 發表
甘你叫鷄係咪唔帶套?

人地寧要自由,健康皆可拋。

引用:
原帖由 連續正希望 於 2020-7-29 07:21 AM 發表

到而家仲要問點解要戴就知你好自私,戴口罩係其中主要保護人或你自己嘅傳染風險,另外仲要保持距離,個人衛生例如正確洗手,避免去高風險地方。。。。你要感染冇人阻你,但請唔好累街坊。戴口罩冇效?美國死咗120000人。 ...
有冇數據証明帶口罩有效阻止病毒感染? 如果帶口罩有效,點解會護士中招,唔通佢地冇帶口罩?

引用:
原帖由 tigerbluefly 於 2020-7-29 07:44 PM 發表

有冇數據証明帶口罩有效阻止病毒感染? 如果帶口罩有效,點解會護士中招,唔通佢地冇帶口罩?
咁你有數據証明戴口罩冇效?人哋講你就瞓,瞓完你就問!都話要四步曲!你唔戴口罩但成日洗手,咁有乜用?你唔想戴就唔該你唔好戴,戴得咁灰氣,點解護士中招?咁你咪問吓佢囉,可能你會學到嘢!你又唔去問吓其他醫護戴口罩,做足防預準備嘅點樣可以咁耐都唔中招?我唔係擔心你會中招,我係擔心你中招傳染人。自私嘅人唔抵可憐,但你自私害到你家人朋友就邊嗰負責。你真係唔好戴口罩啦,你咁堅決咁自信咁多數據!

引用:
原帖由 連續正希望 於 2020-7-29 09:38 PM 發表

咁你有數據証明戴口罩冇效?人哋講你就瞓,瞓完你就問!都話要四步曲!你唔戴口罩但成日洗手,咁有乜用?你唔想戴就唔該你唔好戴,戴得咁灰氣,點解護士中招?咁你咪問吓佢囉,可能你會學到嘢!你又唔去問吓其他醫護戴口罩,做足防預準備嘅點樣可以咁耐都唔中招?我唔係擔心你會中招,我係擔心你中招傳染人。自私嘅人唔抵可憐,但你自私害到你家人朋友就邊嗰負責。你真係唔好戴口罩啦,你咁堅決咁自信咁多數據! ...
點解啲護士會中嘅! 佢有帶口罩噃,咁係唔係証明帶口罩係冇用呢!

好似好多是外國人

引用:
原帖由 tigerbluefly 於 2020-7-29 10:03 PM 發表

點解啲護士會中嘅! 佢有帶口罩噃,咁係唔係証明帶口罩係冇用呢!
67,口罩嘅縫隙大小係0.3微米,病毒大小係0.08微米. 細一百倍,咁口罩真係可以防感染!

引用:
原帖由 連續正希望 於 2020-7-29 07:21 AM 發表

到而家仲要問點解要戴就知你好自私,戴口罩係其中主要保護人或你自己嘅傳染風險,另外仲要保持距離,個人衛生例如正確洗手,避免去高風險地方。。。。你要感染冇人阻你,但請唔好累街坊。戴口罩冇效?美國死咗120000人。 ...
依D叫自由, FREEDOM,你明唔明

引用:
原帖由 特9辦 於 2020-7-30 07:25 AM 發表

依D叫自由, FREEDOM,你明唔明
我明但你唔明嘅係:你嘅自由唔可以危害其他人!你啲人成以為美國人嘅自由係無底線責任自己自由大過天!咁想要自由去美國啦,喺到咁辛苦!淨係戴口罩唔係擔保你唔中招,但可以幫助減小風險同播毒!世界上冇人擔保你唔會死,自己找死另計。成日話點解護士會中招,我唔知,因為冇人知你口中嘅護士人員嘅中招原因,你肯定佢中招係工作時唔係工作外。都叫你哋唔好戴囉,你哋要自由嘛,戴嚟仲乜呢?

引用:
原帖由 tigerbluefly 於 2020-7-30 03:23 AM 發表

67,口罩嘅縫隙大小係0.3微米,病毒大小係0.08微米. 細一百倍,咁口罩真係可以防感染!
https://echoice.consumer.org.hk/article/494-4472

引用:
原帖由 simonfdf 於 2020-7-29 10:41 PM 發表
好似好多是外國人
大陸人無家教

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]