• 瀏覽: 8,284
  • 回覆: 168
+6

香港紅十字會輸血服務中心發言人今日(28日)表示,受疫情影響,血液收集量銳減,現時中心平均每天只收到約200多包血液,不足以應付全港醫院每日所需,目前中心血庫存量已下降至極低水平,只有約3至4日存量。中心緊急呼籲市民盡快前往捐血,以確保病人有足夠血液作適切的輸血治療。

黃狗快啲去捐血,仲有贈品送!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/503737/新冠肺炎-血庫存量僅餘三至四日存量-紅十字會緊急呼籲大眾捐血

我四年前同自己講過,除非係自己親人有需要,否則不會再捐血!紅十字會你自己做過乜你自己知!

永遠不捐血,為了自身安全。他們的人員其實不想有人捐血,多人捐血會增加他們工作量而不會增加他們的收入,而且他們會針對任何懷疑不同政見的人,加上疫情嚴峻,也為了保護自己和家人,不要再去捐血。

黃十字……緊係叫200萬+1去捐血喇

我戴銅心既,一陣又搞到我成身血,篤到成手窿點算

去黃十字?不了

係人都唔敢捐啦,我來捐血都可以因為政治立場唔同搞9我,咁既質素仲點敢比你抽血吖,連最基本價值觀念都無,好難去捐喎,命仔緊要

不如改制賣血.

送支果汁托咩, 捐一次$500, 好多人等錢駛.

引用:
原帖由 曹三豐 於 2020-7-28 05:31 PM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/4946117/org/8077761c4e56f8c44bc24034c3e3ce3f.png/KFtT_sUrqXasxOohSIjaX5jAtdoTSYf7DbbafQ222n0?v=w1280

香港紅十字會輸血服務中心發言人今日(28日)表示,受疫情影響,血液收集量銳減,現時中心平均每天只收到約200多包血液, ...
我怕損血時被黑護虐待。

200萬+1係時候出動啦

炒咗隻曱甴未? 未炒搵黃屍捐囉
引用:
原帖由 曹三豐 於 2020-7-28 05:31 PM 發表

/KFtT_sUrqXasxOohSIjaX5jAtdoTSYf7DbbafQ222n0?v=w1280

香港紅十字會輸血服務中心發言人今日(28日)表示,受疫情影響,血液收集量銳減,現時中心平均每天只收到約200多包血液, ...

戴個「銅芯口罩」捐血搞成咁,黑醫護令人卻步..

引用:
原帖由 K2020 於 2020-7-28 05:39 PM 發表
係人都唔敢捐啦,我來捐血都可以因為政治立場唔同搞9我,咁既質素仲點敢比你抽血吖,連最基本價值觀念都無,好難去捐喎,命仔緊要
政治立場唔同, 除時用支冇消毒既針, 咁樣比佢地害9死咪 on 9
no la

無啦,正常人都怕咗你啲抽血員。

警察同抽血員聯手搞到咁少人捐血, 間接日後可能會害死人

紅十字會如何保證黃色員工不會搞政見不同的捐血者?

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]