• 瀏覽: 3,256
  • 回覆: 91
+5
引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-7-29 09:38 AM 發表
屌,連美國尼種為了利益可以不理人民死活,為了選舉可以發動戰爭都可以叫"民主國家"

這個世界仲有非民主國家嗎?

民主制度又無ISO,邊個強嘛邊個定義囉,過多幾年,中國GDP 超過美國,果時中國就可以定義美國為獨裁專制國家 ...
呢個世界只有一個國家, 得票第二高既候選人做總統.
再腐敗既也方, 都要諗辦法裝下門面, 最高票先當選啦.

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-29 07:15 PM 發表
咁點解你地冇返去已經改善左民生, 可以過全面小康生活嘅大陸嘅?
你地唔信共產黨咩?
有錢全世界都可以生活,唔係咁都要教嘛🤣🤣

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-29 09:08 PM 發表

對你地中華人民共和國人 來講, 地球仲有地方好得過 獨裁專制嘅大陸咩?
點解有錢就要離開大陸, 其他地方有乜好?
自嗨完早啲訓🤣🤣

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-29 11:34 PM 發表

你都未講 點解有左錢就要離開大陸喎?
真的有左錢就離開大陸???

世界上最多億萬富豪居住的城市排行榜, 頭十位中有四個中國城市播

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-29 07:15 PM 發表
咁點解你地冇返去已經改善左民生, 可以過全面小康生活嘅大陸嘅?
你地唔信共產黨咩?
有五十萬人返左去
仲只會越來越多

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-30 12:23 AM 發表

你呢?你討厭共產黨定大陸啊?
討論我一個人
是沒有意義的
多左我,是500001
冇左我,是500000
有什麼分別呢?
根本不值得討論

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-30 12:46 AM 發表

你有代表性喎!
個個都話自己冇意義, 咁香港咪逼爆?

咪咁啦, 共產黨好愛你架,返去享用全面小康生活啦
然後將美好生活嘅信息 翻墻傳遞比所有滯港中華人民共和國人, 等佢地都返去分享全面小康生活啦!
講到底, 你唔會同我一樣討厭共產黨掛! ...
" 我” 只代表" 路過的人_ 甲”一個人
從不再代表任何一人

" 我” 可以係五十萬份之一
亦可以係七百萬份之一

代表性就係.
有五十萬香港人
對共產黨投下信心一票
返內地長住

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]