• 瀏覽: 3,241
  • 回覆: 91
+5
引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-28 06:19 PM 發表
納稅人當然係要有多D決定權!

除左中華人民共和國人! 因爲佢地自己話需要被獨裁統治, 唔需要選票同民主自由
第一點我同意呀
票數按納稅比例計算

冇納稅冇票

引用:
原帖由 agentsmiths 於 2020-7-28 01:05 PM 發表
請問主,思考中國應否建立民主制度?

主的回應:
19 太陽
關鍵字: 光明,幸褔.博愛,活力,忠實,誠信,和諧合作,結合

寶劍8
寶劍8或許有心靈上成長的意味,但絕大部分都在描述一個困難的狀態. 寶劍8通常代表著困難,當事人想法中有太多的矛盾,他必須從這種對立的狀態中逃離.  寶劍8並不是一個輕輕鬆鬆就能夠走過的路徑,當事人將會遭受到許多精神上的疲勞轟炸,這些因素來自於內外兩邊, ...
什麼民主? 英美 等國家 係 兩黨仇敵獨裁專政制⋯⋯市民真的可以㨂 總統?

引用:
原帖由 後不見來者 於 2020-7-28 07:43 PM 發表

你網聊的時間很多啊,
做什么工作?
上網發帖就係佢嘅工作。

引用:
原帖由 後不見來者 於 2020-7-28 07:43 PM 發表

你網聊的時間很多啊,
做什么工作?
佢做雞的

引用:
原帖由 agentsmiths 於 2020-7-28 01:05 PM 發表
請問主,思考中國應否建立民主制度?

主的回應:
19 太陽
關鍵字: 光明,幸褔.博愛,活力,忠實,誠信,和諧合作,結合

寶劍8
寶劍8或許有心靈上成長的意味,但絕大部分都在描述一個困難的狀態. 寶劍8通常代表著困難,當事人想法中有太多的矛盾,他必須從這種對立的狀態中逃離.  寶劍8並不是一個輕輕鬆鬆就能夠走過的路徑,當事人將會遭受到許多精神上的疲勞轟炸,這些因素來自於內外兩邊, ...
主有冇教你,民主制度要點搞,才可以做到''包含著光明,幸褔.博愛,活力,忠實,誠信,和諧合作,結合,這些正面的能量''

搞得掂唔使諗都要建立這樣的民主制度。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2020-7-28 04:48 PM 發表

好呀
咁嗎納稅多D既
有更多決定權囉
冇納稅仲要咬綜援果D
就冇決定權
對社會貢獻越多,應有越大的投票權。
納稅多少,是一個很好的量度對社會貢獻的指標。

投票權可以分等級,如分10級,一級一票,10級就有10票,想有多啲投票權,就要多納稅。

選舉再唔會被平庸的大多數主導,對社會有貢獻的人會更珍惜社會和諧,更重視社會的長遠發展。

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-28 10:52 PM 發表

乜你需要選票嘅咩?
你自己話你需要被獨裁統治過啵
乜你以為你有選票咩
俾美帝獨裁統治乍
😆😆😆

奴隸主最高境界就係放D所謂選票
令奴隸以為自己係主人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]