• 瀏覽: 5,434
  • 回覆: 83
+2
引用:
原帖由 paoon 於 2020-7-28 02:03 PM 發表

移民英國根本唔須要BNO,你冇睇人地入籍要求嗎?
正式既移民申請
當然唔使啦

但BNO 5+1計劃
係俾你當"旅遊"英國五年
冇福利
你攪得掂嗎俾你申請入籍囉

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2020-7-28 14:10 發表

新聞話英國考慮提供bno持有人入籍優惠渦,什麼五年加一年呀,你明顯知d唔知d,你不如多d了解下先啦。
仲要考到試至入到大不列😂

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2020-7-28 02:10 PM 發表

新聞話英國考慮提供bno持有人入籍優惠渦,什麼五年加一年呀,你明顯知d唔知d,你不如多d了解下先啦。
英國政府表示,要獲得此特別簽證,要證明擁有BNO身分,但毋須持有效BNO護照。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2020-7-28 02:11 PM 發表

正式既移民申請
當然唔使啦

但BNO 5+1計劃
係俾你當"旅遊"英國五年
冇福利
你攪得掂嗎俾你申請入籍囉
英國政府表示,要獲得此特別簽證,要證明擁有BNO身分,但毋須持有效BNO護照。

引用:
原帖由 黃昏死神 於 2020-7-28 02:09 PM 發表

2百萬vs6百萬…正常人都識揀
好似你咁講識揀,點解唔放晒14億免簽。

引用:
原帖由 paoon 於 2020-7-28 14:09 發表

你有冇睇清楚,係唔須要用BNO特殊簽證入境,只須有BNO資格就可以申請特殊簽證,個特殊簽證亦唔係咩BNO特殊簽證。
你唔用BNO入境點知你係咪真…
申請條件:
英國政府表示,獲得特別簽證,申請人需要:
證明擁有BNO身分但不需持有效BNO護照,(若BNO過期或遺失,亦沒需申請新護照)

居住在香港

在香港或英國當地申請

通過財力證明和肺結核病測試

承諾會學習英語

繳付(簽證費)<呢個咩嚟,唔洗簽證要俾錢嘅
用及醫療附加費

BNO持有人的近親包括,配偶或民事伴侶、未婚伴侶、子女(首次申請時未滿18歲),以及其他高度依賴的家庭成員。

引用:
原帖由 paoon 於 2020-7-28 02:13 PM 發表

點都好
你用此計劃入籍英國
( 其實應該係所有已入籍英國的)
都要取消香港永久居民身份

引用:
原帖由 黃昏死神 於 2020-7-28 02:16 PM 發表

你唔用BNO入境點知你係咪真…
申請條件:
英國政府表示,獲得特別簽證,申請人需要:
證明擁有BNO身分但不需持有效BNO護照,(若BNO過期或遺失,亦沒需申請新護照)

居住在香港

在香港或英國當地申請

通過財力證明和肺結核病測試

承諾會學習英語

繳付(簽證費)<呢個咩嚟,唔洗簽證要俾錢嘅
用及醫療附加費

BNO持有人的近親包括,配偶或民事伴侶、 ...
"你唔用BNO入境點知你係咪真"

唔好玩啦,咁都問得出,你係咪剛係火星黎?

引用:
原帖由 paoon 於 2020-7-28 14:17 發表

"你唔用BNO入境點知你係咪真"

唔好玩啦,咁都問得出,你係咪剛係火星黎?
哈~你唔知好多黑暴係無BNO㗎,最想走就係呢批
仲有啲低能問去邊到申請BNO

引用:
原帖由 黃昏死神 於 2020-7-28 02:20 PM 發表

哈~你唔知好多黑暴係無BNO㗎,最想走就係呢批
這不在本帖討論範圍,唔好離題。

引用:
原帖由 paoon 於 2020-7-28 14:21 發表

這不在本帖討論範圍,唔好離題。
哈~答唔到就玩白浪式迴避

引用:
原帖由 黃昏死神 於 2020-7-28 02:23 PM 發表

哈~答唔到就玩白浪式迴避
"仲有啲低能問去邊到申請BNO"

哩個咪同你個個一樣係低能問題lor

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2020-7-28 02:17 PM 發表

點都好
你用此計劃入籍英國
( 其實應該係所有已入籍英國的)
都要取消香港永久居民身份
係咪即係表示中共要hack入英國政府部電腦到睇下邊個有英籍?

引用:
原帖由 paoon 於 2020-7-28 02:26 PM 發表

係咪即係表示中共要hack入英國政府部電腦到睇下邊個有英籍?
傻的嗎
乜香港政府會唔知你幾時出入境架
你今日出去" 旅遊”
五年後返香港
政府會估唔到你做左D乜
😆😆😆

引用:
原帖由 paoon 於 2020-7-28 13:43 發表

不承認可能真係唔會玩到咁大,我都只係講"甚至"。
不過取消免簽就會陸續好多國家排緊隊宣佈。
咁掉返轉佢哋來香港一樣要簽證
咁仲好,少好多間諜

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]