• 瀏覽: 5,435
  • 回覆: 83
+2
引用:
原帖由 黃昏死神 於 2020-7-28 01:56 PM 發表

真係有幾多會去歐洲美國…澳洲可能會多啲,台日韓泰相信去嘅香港人多述國家幾倍,再者日韓泰都唔洗簽證…細路,有無去過旅遊㗎
日本正考慮緊係咩取消特區護照免簽,相信日本跟隨美英歐的可能性好大。
南韓會否跟隨就真係只係55波。

引用:
原帖由 paoon 於 2020-7-28 01:57 PM 發表

而家D人係講緊有BNO要取消香港永久居留權wow。
我認知的版本是
用BNO 再用5+1 方法入籍英國
先至係

引用:
原帖由 paoon 於 2020-7-28 01:57 PM 發表

而家D人係講緊有BNO要取消香港永久居留權wow。
唔係渦,好似話用bno移民英國果d先至取消渦,人生有時係要作出抉擇架喇。。

引用:
原帖由 paoon 於 2020-7-28 01:59 PM 發表

日本正考慮緊係咩取消特區護照免簽,相信日本跟隨美英歐的可能性好大。
其實嗎只係俾多一百幾十而己

八九十年代去日本要簽證的時代
都鮮有不獲批

引用:
原帖由 paoon 於 2020-7-28 13:59 發表

賭幾多都得,日本唔會取消免簽…知唔知香港人為日本賺幾多億

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2020-7-28 02:01 PM 發表

唔係渦,好似話用bno移民英國果d先至取消渦,人生有時係要作出抉擇架喇。。
移民英國根本唔須要BNO,你冇睇人地入籍要求嗎?

引用:
原帖由 paoon 於 2020-7-28 01:59 PM 發表

免簽咪攞簽證囉,係麻煩d姐。免簽係雙向架,到時呢d國家人民入中國境,一樣要簽證。

引用:
原帖由 paoon 於 2020-7-28 14:03 發表

你有無睇清楚就真,要用BNO特殊簽證入境㗎

引用:
原帖由 黃昏死神 於 2020-7-28 02:03 PM 發表

賭幾多都得,日本唔會取消免簽…知唔知香港人為日本賺幾多億
冇左特區免簽,仲有BNO免簽,日本可能只係賺少幾千萬,仲有幾億可以賺。

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2020-7-28 02:05 PM 發表

免簽咪攞簽證囉,係麻煩d姐。免簽係雙向架,到時呢d國家人民入中國境,一樣要簽證。
哩D國家人民入中國境,而家已經係要簽證。

引用:
原帖由 paoon 於 2020-7-28 14:06 發表

冇左特區免簽,仲有BNO免簽,日本可能只係賺少幾千萬,仲有幾億可以賺。
2百萬vs6百萬…正常人都識揀

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2020-7-28 14:05 發表

取消互認
嚟香港都要攞咗簽証先比入境

引用:
原帖由 黃昏死神 於 2020-7-28 02:05 PM 發表

你有無睇清楚就真,要用BNO特殊簽證入境㗎
你有冇睇清楚,係唔須要用BNO特殊簽證入境,只須有BNO資格就可以申請特殊簽證,個特殊簽證亦唔係咩BNO特殊簽證。

引用:
原帖由 paoon 於 2020-7-28 02:03 PM 發表

新聞話英國考慮提供bno持有人入籍優惠渦,什麼五年加一年呀,你明顯知d唔知d,你不如多d了解下先啦。

引用:
原帖由 wong7fai 於 2020-7-28 02:09 PM 發表

取消互認
嚟香港都要攞咗簽証先比入境
人地已經出晒旅遊警示,叫國民唔好到香港。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]