• 瀏覽: 12,460
  • 回覆: 175
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 快活下半場 於 2020-7-28 12:20 發表
延期一年半載
呢班反政府黃屍狗候選人
可能已被拉鳩咗或已著草走佬了
仲選條毛咩
🤭😆
俾一年時間大家,搵晒DQ 證據,反對派見唔對路又可以著草

引用:
原帖由 DORAEMON0066 於 2020-7-28 01:12 PM 發表
不延期,中左曱甴奸計
其實推遲也未必是好事...........所以才選擇不改期..........!!
一年之後真的會有改變嗎.......誰知道.........可能現在的疫情比一年後更理想.....!!
所以應該如期進行..........因為推遲一年的影響太大..........無論結果如何都是按程序推進...!!
節外生枝未必是好事..........!!

做甘大場大龍鳳原來又系民建聯想延期~呢招舊年1124你班仆街咪試過囉!!!周L圍叫黑社會放火~入埋大學搞事麻!!!好啦~延期啦!!!等呢個捉你班左中右仆街送中!!

引用:
原帖由 Acctmad 於 2020-7-28 12:09 PM 發表
立法會選舉即將在9月6日舉行,但在本港新型肺炎爆發第三波疫情的情況下,建制派議員先後表示希望推遲舉行選舉。《經濟日報》引述消息,指「為降低聚集風險,以及減低選舉工程受感染的機會」,立法會選舉「很大機會延後一年半載」。

個人認為延後一年半載實在太長
立會可能出現真空期

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/%E7%AB%8B%E6%B3%95%E6%9C ...
半年先,到時再半年

民建聯你同特9英個仆街搞乜L野你地心照啦!!!

引用:
原帖由 Acctmad 於 2020-7-28 12:09 PM 發表
立法會選舉即將在9月6日舉行,但在本港新型肺炎爆發第三波疫情的情況下,建制派議員先後表示希望推遲舉行選舉。《經濟日報》引述消息,指「為降低聚集風險,以及減低選舉工程受感染的機會」,立法會選舉「很大機會延後一年半載」。

立會可能出現真空期

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/%E7%AB%8B%E6%B3%95%E6%9C ...
特首會用緊急法,立會選舉延一年,同時真空期會由現任立法會暫代,不會真空。

咁又多一年半載黑暴

不要延期, 直接減年期, 反正對民生零貢獻。。花大量公帤。

做議員邊夠賣港好搵?人地短短2年內連工都無搵就買豪宅啦。長毛身水身汗抬棺材仲住緊公屋jar...長江後浪推前浪。。。賣車賣樓賣基金,邊似賣國咁好賺

引用:

立會可能出現真空期

新聞來源連結:
立法會係曱甴議員表演地,有無分別唔大

有等於無嘅垃圾會, 直接廢除好過

都係延一廷安全啲

引用:
原帖由 s1no 於 2020-7-28 12:29 PM 發表
疫情會令好多老人家唔去投票,建制派幾大迫政府延期
咁又係。老人家始終對社會有貢獻,係正常香港人,唔會好似班黃人疫情期間都要出銜搞事互相傳染

引用:
原帖由 清風水靜 於 2020-7-28 01:29 PM 發表

其實推遲也未必是好事...........所以才選擇不改期..........!!
一年之後真的會有改變嗎.......誰知道.........可能現在的疫情比一年後更理想.....!!
所以應該如期進行..........因為推遲一年的影響太大..........無論結果如何都是按程序推進...!!
節外生枝未必是好事..........!! ...
在不公平的情況,只有泛暴泛民先希望短期獲利,若拖一年,而家D漢奸走狗邊會咁和平,一定會露出猙獰的真面目。國際奧運可以拖後一年,選舉為何不能?為市民,為香港,延後吧!!

頭傑乚又做謠

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]