• 瀏覽: 1,240
  • 回覆: 22
美帝真系busy,“艾森豪威爾”剛剛來了南海跟住去印度,現在又跑去土耳其。其實如果同中國真的打起來,怎么打?

http://www.hkcna.hk/content/2020/0727/840888.shtml

美帝要維持全球霸權,現在已經力不從心。
想放棄中東,但美國經營中東已久,若是放棄,等同宣布霸權落幕,
想號召東亞國家就沒有牙力。

引用:
原帖由 robin09 於 2020-7-28 12:42 PM 發表
美帝要維持全球霸權,現在已經力不從心。
想放棄中東,但美國經營中東已久,若是放棄,等同宣布霸權落幕,
想號召東亞國家就沒有牙力。
唔怪得美軍盤咁多失火!

引用:
原帖由 秋風秋雨 於 2020-7-28 12:45 PM 發表

唔怪得美軍盤咁多失火!
更正:軍艦

引用:
原帖由 vghy1234 於 2020-7-28 12:06 PM 發表
美帝真系busy,“艾森豪威爾”剛剛來了南海跟住去印度,現在又跑去土耳其。其實如果同中國真的打起來,怎么打?

http://www.hkcna.hk/content/2020/0727/840888.shtml ...
美國佬就係搵緊一個藉口 拿拿林走頭 中國艦隻同飛機都預備曬 甚至陸機導彈都準備咗 難得有一個好靚嘅藉口 即刻走去第二度啦

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-7-28 01:12 PM 發表

美國佬就係搵緊一個藉口 拿拿林走頭 中國艦隻同飛機都預備曬 甚至陸機導彈都準備咗 難得有一個好靚嘅藉口 即刻走去第二度啦
美帝看來沒有多少牌可以玩。這樣玩,其實非常累,在南海玩了,去印度洋玩,然后又跑到地中海,你說那些官兵累不累。

引用:
原帖由 秋風秋雨 於 2020-7-28 12:46 PM 發表

更正:軍艦
老毛說了,美帝就是紙老虎。

土耳其伊朗收拾以色列後
土耳其伊朗決勝幼發拉底河
希臘幫伊朗
希臘有望拿回君士坦丁堡

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-7-28 10:42 PM 發表

土雞占着地緣優勢得罪過美國俄羅斯,新疆問題也指手畫腳
現在又插上法國傳統勢力範圍的利比亞
之前只有卡大佐可以做到把五大流氓全部得罪 ...
我只係隨口噏 土耳其擺明都唔係好聽美國點 s-400照買 今次咁幫希臘 只不過喺南海攞唔到著數 有一個下台階啫 好似啲師兄咁講 南海軍演完 跟住去同印度軍演 再去希臘 好似好忙咁 實際上好似冇畀解放軍嚇走咁啫

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-7-28 10:57 PM 發表

知道你意思
我只是說土雞這貨自我膨脹有些厲害了。
遲早晚會被人收拾
直頭目中無人 但係諗唔到有邊個可以教訓佢 一帶一路一樣開天殺價

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]