• 瀏覽: 5,351
  • 回覆: 49
+3
引用:
原帖由 aded 於 2020-7-28 10:55 AM 發表

除破壞沒啥專長,想連任想瘋了
老尾多愚民,真係好難講

引用:
原帖由 kof2002um 於 2020-7-28 11:39 AM 發表
香港幾十間中資銀行, 冇有怕!
制裁陳智思其實冇乜用,佢太有錢,咁做只係令佢冇面

好多公務員都買樓,制裁呢班人先最有殺傷力。陳智思戶口錢多,啲錢可以退翻俾佢,咁借出來的按揭呢?

呢啲公務員頂住幾百萬千幾萬按揭,一旦俾人制裁,就焗住搵錢周轉贖返層樓

換轉我係中國銀行,都起你大釘啦

引用:
原帖由 jetflyer 於 2020-7-28 10:34 AM 發表

陳智思唔係美國人咩?自己友都唔做佢生意?
聽聞佢真老婆係,契家婆777係英國籍

引用:
原帖由 jetgun 於 2020-7-28 11:37 AM 發表
正常商業行為啫,根本就無需要過份解讀。邊有做生意想過份捲入政治吖!
而家叫佢冚咗個戶口,攞走啲錢,好過突然間美國話要凍結戶口。
好似匯豐同孟晩舟單嘢咁,左右做人難!
係啲on9嘅黃泉飛機圈嘅啫,話時話,啲黃店去哂邊呢? ...
銀行都係為咗自保. 容乜易俾老美老屈罰幾十億, HSBC就是一個好例子!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-7-28 10:27 AM 發表
「港版國安法」實施後,美國金融制裁甚囂塵上,銀行為規避風險,與「高危人仕」斬纜。外媒報道,行政會議召集人陳智思遭一美資銀行關閉戶口。他表示香港高級官員面對同樣問題。 ----------------------------- -------------------------...

https://hk.appledaily.com/resizer/HA_Nc_7ni_Pn5tasbHSbKfl ...
浸浸蠢係人都知
但是更蠢的是美國金融機構
這樣就是迫自己生意送給歐中日的金融機構
真係人蠢無藥醫

那就要買中銀股喇

引用:
原帖由 五毛笑死人 於 2020-7-28 11:44 AM 發表

聽聞佢真老婆係,契家婆777係英國籍

777唔係英國籍,而係只要佢申請,隨時可以有英國籍,因為佢老公係。

so what

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-7-28 11:49 AM 發表

777唔係英國籍,而係只要佢申請,隨時可以有英國籍,因為佢老公係。
老公同仔都係英籍,唔通777會入非洲籍咩!
佢係香港冇物業,一早計劃返英國享受民主人權

引用:
原帖由 五毛笑死人 於 2020-7-28 12:20 PM 發表

老公同仔都係英籍,唔通777會入非洲籍咩!
佢係香港冇物業,一早計劃返英國享受民主人權
有英國籍唔做得特首呀,聰明人!

好呀, 得你一間銀行咩

引用:
原帖由 高大冰凍的世界 於 2020-7-28 11:48 AM 發表

浸浸蠢係人都知
但是更蠢的是美國金融機構
這樣就是迫自己生意送給歐中日的金融機構
真係人蠢無藥醫
人家走江湖百幾年.........會要你擔心.........!!
主要考慮是尾國對銀行的罰款..........你知道5仔就是有你的思維.......才被人罰死....!!
即使是德國銀行都受傷...........近期德國銀行又被人罰款.........默大媽才對傻浸憤怒...!!

未來會是香港商家及香港學生等等.........現在只是開始........香港人是自作孽.....!!
人為財死.....鳥為飼亡...........主因都是人貪婪.........!!

引用:
原帖由 清風水靜 於 2020-7-28 01:03 PM 發表

人家走江湖百幾年.........會要你擔心.........!!
主要考慮是尾國對銀行的罰款..........你知道5仔就是有你的思維.......才被人罰死....!!
即使是德國銀行都受傷...........近期德國銀行又被人罰款.........默大媽才對傻浸憤怒...!!

未來會是香港商家及香港學生等等.........現在只是開始........香港人是自作孽.. ...
歌詞很有意思

https://youtu.be/OoCt4YSEaEc

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-7-28 10:27 發表
「港版國安法」實施後,美國金融制裁甚囂塵上,銀行為規避風險,與「高危人仕」斬纜。外媒報道,行政會議召集人陳智思遭一美資銀行關閉戶口。他表示香港高級官員面對同樣問題。 ----------------------------- -------------------------...

https://hk.appledaily.com/resizer/HA_Nc_7ni_Pn5tasbHSbKfl ...
現實就是這樣,所以香港不少名利雙收者,為了保護個人利益必然叛國。

引用:
原帖由 tomymt 於 2020-7-28 10:48 AM 發表
妖!自己開銀行,使鬼去垃圾美國咩?
國際結算貨幣是美元,世界最大經濟體是美國 ﹒﹒,去美國開戶口有什麼出奇呢?香港警隊警官“謝振忠”,成家移咗民到美國,咁又點計數呢?!!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]