• 瀏覽: 3,131
  • 回覆: 33
唔講都唔知,一直以為bno係英國簽發,持有人受英國照應,原來唔係。。。為bno背書的是中國,英國只負責收錢及簽發,其他事就關人個關,唔怪得中國會拋出不承認bno的說法,一本冇國家認頭的旅遊證件,真係想有國家俾你入境都難。

班高人點解會被叫腦殘,唔係浪得虛名🤔🤔

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2020-7-28 09:30 AM 發表
唔講都唔知,一直以為bno係英國簽發,持有人受英國照應,原來唔係。。。為bno背書的是中國,英國只負責收錢及簽發,其他事就關人個關,唔怪得中國會拋出不承認bno的說法,一本冇國家認頭的旅遊證件,真係想有國家俾你入境都難。 ...
any evidence

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-7-28 09:54 AM 發表

朕都係網上睇到,其餘部分請自行查詢。

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-7-28 09:54 AM 發表

等我來補充

附件

7c432e87-0949-4314-87eb-fa96fad9e281.jpg(190.73 KB)

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-7-28 10:19 AM 發表

等我來補充
「轉友人所述」...

呢啲算係可靠來源

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-7-28 10:27 AM 發表

「轉友人所述」...

呢啲算係可靠來源
今年祕魯事件和當年波斯灣事件可在網上查到

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-7-28 10:29 AM 發表

今年祕魯事件和當年波灣事件可在網上查到
this

「英國會安排包機,接載英國公民到倫敦,持有BNO護照的滯留港人應可登機,先行離開」

https://hd.stheadline.com/news/r ... 府助安排包機接返-滯秘魯港人須自費三萬

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-7-28 10:32 AM 發表

this

「英國會安排包機,接載英國公民到倫敦,持有BNO護照的滯留港人應可登機,先行離開」

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1735872/即時-港聞-港府助安排 ...
看來你未出過國, 即使出過國也未曾遇過意外。
https://www.youtube.com/watch?v=pj4CspV4on0

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-7-28 10:35 AM 發表

看來你未出過國, 即使出過國也未曾遇過意外。
https://www.youtube.com/watch?v=pj4CspV4on0
呢個來源可靠

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-7-28 10:41 AM 發表

呢個來源可靠
你忽然又不信民調?
其實你不信也好, 要你自己去外國親身經歷下才能成長。

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-7-28 10:55 AM 發表

你忽然又不信民調?
其實你不信也好, 要你自己去外國親身經歷下才能成長。
點樣知道影片裡面訪問嗰啲所謂路人係唔係親中媒體搵啲演員扮嘅

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-7-28 10:58 AM 發表

點樣知道影片裡面訪問嗰啲所謂路人係唔係親中媒體搵啲演員扮嘅
講得好!
所以我一向都唔信港大黃教畜嗰啲, 只接受三十歲以下受訪者的假民調

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-7-28 11:05 AM 發表

講得好!
所以我一向都唔信港大黃教畜嗰啲, 只接受三十歲以下受訪者的假民調
係㗎

政府都叫你哋查清楚網上資料啲真確性先好信

是但搵堆演員拍條訪問片

喺裡面講預先寫好嘅台詞

有幾難

「我嗰次係尼泊爾遇到恐怖襲擊,我揸住bno求助無門,好彩中國領事館派咗隊戰狼突擊隊過來救返我咋,感謝中國...」

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-7-28 11:11 AM 發表

係㗎

政府都叫你哋查清楚網上資料啲真確性先好信

是但搵堆演員拍條訪問片

喺裡面講預先寫好嘅台詞

有幾難

「我嗰次係尼泊爾遇到恐怖襲擊,我揸住bno求助無門,好彩中國領事館派咗隊戰狼突擊隊過來救返我咋,感謝中國...」 ...
泰國恐怖襲擊時, 有好多港人都領教過英國領事館的太極拳, 最終又係中國領事館背書

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]