• 瀏覽: 54,239
  • 回覆: 363
  • 追帖: 1
+4
嫁到台灣落地生根嘅Mandy蔣雅文,喺台北花蓮等地都住過,曾經喺當地開設服飾品牌、咖啡店、甜品店等。最近Mandy同老公決定關閉台北分店,呢日佢喺I

講真香港人, 去台灣又打唔到工, 做老闆又只係民宿餐飲. 有鬼生活咩, 自己呃自己

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時娛樂/503103/蔣雅文移居台灣逾十載生意難做-銀行剩幾萬蚊-賤命一條

蔣雅文是誰?唔識

去大灣區博一博啦

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-7-28 07:42 AM 發表
蔣雅文是誰?唔識
當年英皇小花,組合3T其中一成員。

引用:
原帖由 Chelseaaa 於 2020-7-28 07:44 AM 發表

當年英皇小花,組合3T其中一成員。
可能我唔睇港產片,唔識

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-7-28 07:47 AM 發表

可能我唔睇港產片,唔識
佢地紅唔起,果陣時個個都鐘意Twins ,所以你唔識佢一d都唔奇,
佢個組合另外兩成員就係劉思惠同埋唱歌麻麻地既鄭希怡。

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 28-7-2020 07:41 發表
嫁到台灣落地生根嘅Mandy蔣雅文,喺台北花蓮等地都住過,曾經喺當地開設服飾品牌、咖啡店、甜品店等。最近Mandy同老公決定關閉台北分店,呢日佢喺I

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20200727/364433630237429760.jpeg/xPxHC6eWfBIxa2fSUQCBrtRi6nObjx59IhaMkCIWjJA

講真香港人, ...
做飲食同文縮非常困身冇晒時間,除非請人搞

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2020-7-28 07:41 AM 發表

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20200727/364433630237429760.jpeg/xPxHC6eWfBIxa2fSUQCBrtRi6nObjx59IhaMkCIWjJA

講真香港人, ...
香港人就係鍾意台灣窮,先可以攞住幾千蚊港幣就過去嘆幾日,啲人又要果邊生活指數低,又要自己過去搵得返香港咁上下錢,用腦諗下都知有矛盾

港女無競爭力!

🥭

引用:
原帖由 Chelseaaa 於 2020-7-28 07:43 AM 發表
去大灣區博一博啦
北上,會死得更難睇!

移民去台灣—定要香港有層樓收租至可以慢活,曰曰豪大,天仁茗萊,幸福堂,馬辡,洪瑞珍

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-7-28 07:56 AM 發表

做飲食同文縮非常困身冇晒時間,除非請人搞
最主要係港人老細,經營唔到嗰浸台灣人情味!

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 28-7-2020 08:02 發表

最主要係港人老細,經營唔到嗰浸台灣人情味!
如果自己做,生意好又冇時間,生意差又冇錢冇時間

引用:
原帖由 workdboy169 於 2020-7-28 08:02 AM 發表
移民去台灣—定要香港有層樓收租至可以慢活,曰曰豪大,天仁茗萊,幸福堂,馬辡,洪瑞珍
講到尾咪又係錢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]