• 瀏覽: 822
  • 回覆: 7
【明報專訊】針對英國政府公布英國國民(海外)護照(BNO)簽證政策的實施細則「5+1」方案,中國外交部發言人汪文斌日前回應稱,中方將考慮不承認該護照作為有效旅行證件,並保留採取進一步措施的權利。內地多位學者對筆者表示,如英方執意推行該政策,全國人大常委會或就此啟動釋法程序。

奴才大國講到要做到先好
釋法後記得DQ 689 同 777 兩件奴才的家屬係香港居留權
那...唔釋法真契弟

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/中國/article/20200725/s00013/1595615258083/北京聞風-bno再「畫餅」-內地專家-或啟釋法程序-文-鍾鳴九

吹吹水 , 咪當真
樓主, 知唔知BNO 同 BN 係唔同嘅

引用:
原帖由 wow... 於 2020-7-27 08:21 PM 發表
樓主, 知唔知BNO 同 BN 係唔同嘅
奴才大國有句話叫"你做初一,我做十五"
相信一眾係英國有居留權的建制保皇奴才及其家屬應該要想一想佢地想留係邊度多一些。
當獨裁者真係釋法DQ香港人的居留權。

二選一先對香港人公平
憑咩冇錢死返黎食香港福利

引用:
原帖由 jy008 於 2020-7-27 20:26 發表

奴才大國有句話叫"你做初一,我做十五"
相信一眾係英國有居留權的建制保皇奴才及其家屬應該要想一想佢地想留係邊度多一些。
當獨裁者真係釋法DQ香港人的居留權。 ...
樓主,好多外國人有外國國藉又有香港居留權,要取消他們的居留權嗎?

引用:
原帖由 wow... 於 2020-7-27 08:45 PM 發表

樓主,好多外國人有外國國藉又有香港居留權,要取消他們的居留權嗎?
你講 777 同 689 的家人

引用:
原帖由 expedia 於 2020-7-27 08:32 PM 發表
二選一先對香港人公平
憑咩冇錢死返黎食香港福利
正解,所有人都有選擇權,但唔應該咁著數可以魚與熊掌兼得的!

引用:
原帖由 LX8000 於 2020-7-28 11:41 AM 發表

正解,所有人都有選擇權,但唔應該咁著數可以魚與熊掌兼得的!
剪髮阿姐話好多人撈唔掂死返黎香港爭福利
究竟地為香港貢獻過乜野?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]