• 瀏覽: 90,468
  • 回覆: 65
  • 追帖: 7
引用:
原帖由 hermanherman 於 2020-7-27 18:29 發表

賣續本,即賣紙已大賺, 90% 放床下底
點止90%? 95%啦, 淨返個5%係極度戀英族、「精英」族

My name is Pong! James Pong!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-7-27 18:30 發表

持BNO出入境,香港政府會不知道?
知, 但政府唔可以針對某一群人, 唔係就是岐視

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-7-27 18:31 發表

如果投資 . 專業技術移民就唔使用 BNO 啦 ..
你識唔識

引用:
原帖由 omnia 於 2020-7-27 18:31 發表

點解香港入境要比佢睇 passport?

https://www.gov.hk/en/residents/immigration/control/clearance.htm

咪係, 就算要都唔駛解釋點解離港咁耐

引用:
原帖由 肥仔xxx 於 2020-7-27 18:32 發表

唔公平喎,有其它國家passport嘅都應該喪失居留權至啱
X2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-7-27 18:35 發表

用錢賣 BC , 同經 BNO 轉 BC , 係兩回事 ..
我係話持有BNO人用投資移民、技術移民申請去移民英國, 佢哋都係用BNO申請, 英國政府冇可能即時比BC你

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-7-27 18:38 發表

點解唔洗?
人地有合理懷疑, 你無合理解釋, 上到庭睇下法官點判.
"點解唔洗?"

持有有效香港永久居民身份證係 不帶任何條件 進入香港。

引用:
原帖由 montejo 於 2020-7-27 18:37 發表

乜你唔知個貼講緊釋法咩?

其實你出境,你真係以為海關唔知?唔係海關點拉到個啲香港人運毒案?海關和入境處情報網就係睇呢啲,只係而家無需要理你有乜國藉啫,將來如果釋法,咪會理囉 ...
"乜你唔知個貼講緊釋法咩?"

你係講緊將來未發生之事, 係未必發生, 第二, 嗰個乜嘢學者都可以亂咁吹

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鵰漆里 於 2020-7-27 18:54 發表

太好了,所有雙重國籍既人都只可以有一個國籍
若果係咁, 就係比較公平處理嘅做法, 唔可以淨係針對BNO人 而係全部有外籍之人。

引用:
原帖由 mcc8888888 於 2020-7-27 18:55 發表

"對於政府希望透過案件提請人大釋法,同時解決雙非問題,則被終審法院拒絕。"

貪曾特首根本不想讓人大對雙非釋法,如要求人大釋法,終院可推翻?

相信貪曾其實想香港人口年輕化和人口多D(多D人買港樓)。 ...
2013年 已是梁政府時代

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鵰漆里 於 2020-7-27 18:58 發表

當然

咁我唯有簡bno,最好釋法以後唔可以認自己係中國人
各有所向

不過你仍可稱為英籍華人嘅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tommy280 於 2020-7-27 19:04 發表

好合理 好似公司有個師奶親友, 移民左三十幾年又照拎一萬蚊,至少降格為非永久居民。。。
非永久居民好似冇1萬蚊攞, 關愛基金先有

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 omnia 於 2020-7-27 19:05 發表

外國人黎香港打工無醫療?
賓賓都可以去公立睇啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkfatboy 於 2020-7-27 19:07 發表

係真嘅就好呀,唔好無事就係外國人,有事/有錢派/有著數拎就香港人🙈🙈🙈
早要咁做啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 freeport 於 2020-7-27 19:06 發表

特首嗰兩個仔點算
BC人呀

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]