• 瀏覽: 88,931
  • 回覆: 65
  • 追帖: 10
十卜

My name is Pong! James Pong!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-7-27 16:38 發表

二選一,BNO人會怎樣選?
相信佢哋會唔申報偷雞返港做番香港人

引用:
原帖由 飛魚菲比斯 於 2020-7-27 16:40 發表

一早就咁做
X2
最好唔單止BNO而係所有外籍人士

引用:
原帖由 Homoerectus 於 2020-7-27 16:41 發表

想問下共匪專家,點樣釋法令到擁有出世紙的香港人喪失居港權?
"共匪專家"

識都唔會答你啦

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-7-27 16:42 發表

只是bno
其他外籍人士呢?!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-7-27 16:47 發表

只針對 BNO
咁就好易比人JR話國籍歧視啦

應該所有有外國籍人士都一視同仁

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-7-27 16:53 發表

其實一次過取消哂所有雙重國籍最好
X2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 心慌慌 於 2020-7-27 16:54 發表

好多國家都不容許有雙重國藉,至於點攪就真的是大問號,因香港人出人境都用身份證
出、入境政策可以改㗎, 一定要用護照

引用:
原帖由 熊貓爸爸 於 2020-7-27 16:52 發表

支持支持
X2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-7-27 16:55 發表

冇可能!
人大都對雙非做出釋法,倒頭來咪又係因司法獨立而告吹。
"人大都對雙非做出釋法"

幾時呀?

引用:
原帖由 隔夜忠心的馬 於 2020-7-27 16:59 發表

國家跟本不承認雙重國籍。
只係冇領事保護權, 所有本地權利(做高官除外)及福利繼續享有

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-7-27 17:02 發表

我想中央不會這樣做,因為太複雜同影響太大,如今次真做,應該只會針對bno
冇可能只針對BNO一種人

引用:
原帖由 得棚牙 於 2020-7-27 17:05 發表

傳:立即釋法!唔好等明天!
就今晚啦, 各人大代表用視像會議跟住投票全數贊成!

引用:
原帖由 今天怪蝦米 於 2020-7-27 17:07 發表

揸bno嘅人,係中國籍嚟㗎
釐清事實先,
揸BNO嘅人係中國政府單方面認為係中國藉, 其他國家並唔係咁睇亦唔需跟中國政府嘅主張。

BNO人喺英國住夠5+1年轉BC, 佢哋再唔係BNO人而係BC人返港定居

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2020-7-27 17:06 發表

因為香港實行一國兩制先容許雙重國籍
1996年, 人大對雙重國籍有所補充

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]