• 瀏覽: 7,945
  • 回覆: 33
+3
政府公布進一步收緊防疫措施,包括規定不論在室內或室外的公眾地方都要戴口罩。 食物及衞生局常任秘書長陳松青表示,此規例不適用於未滿2歲的人士,如有合理辯解亦不受規例所限,包括飲食、食藥、因身體或精神上殘疾而不能戴口罩等。 陳松青表示,吸煙不在豁免範圍內,呼籲市民趁機會戒煙,避免在公眾地方吸煙。他說,戴...

煙民無藉口喺戶外除口罩吸煙, 睇下又有幾多煙民收告票?!

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1540109-20200727.htm?spTabChangeable=0

甘高難度?帶住口罩食煙!哈哈哈。磚家即是磚家,平民百姓真不容易理解到。

引用:
原帖由 erectdick 於 2020-7-27 16:27 發表
甘高難度?帶住口罩食煙!哈哈哈。磚家即是磚家,平民百姓真不容易理解到。
所以政府呼籲煙民順便戒煙

引用:
原帖由 erectdick 於 2020-7-27 04:27 PM 發表
即係叫人唔好食……除非你篤個窿食煙仔

引用:
原帖由 george_gm 於 2020-7-27 04:23 PM 發表
政府公布進一步收緊防疫措施,包括規定不論在室內或室外的公眾地方都要戴口罩。 食物及衞生局常任秘書長陳松青表示,此規例不適用於未滿2歲的人士,如有合理辯解亦不受規例所限,包括飲食、食藥、因身體或精神上殘疾而不能戴口罩等。 陳松青表示,吸煙不在豁免範圍內,呼籲市民趁機會戒煙,避免在公眾地方吸煙。他說,戴...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_15401 ...
警察黎到我都食完走左啦

其實應該一早重罰班煙剷啦。
真正的播毒群組

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-7-27 04:58 PM 發表

即係叫人唔好食……除非你篤個窿食煙仔
口罩篤窿。是不當佩戴口罩。照罰。
室內吸煙再罰。
收返10000蚊無難度。

引用:
原帖由 新手助人協會 於 2020-7-27 05:06 PM 發表

口罩篤窿。是不當佩戴口罩。照罰。
室內吸煙再罰。
收返10000蚊無難度。
根本你捉得幾多吖……咁時勢警察都係人都會受病毒入侵的免得過都少係街巡邏,打得電話嚟條友食完走咗囉

引用:
原帖由 新手助人協會 於 2020-7-27 05:04 PM 發表
其實應該一早重罰班煙剷啦。
真正的播毒群組
有無研究報告證實?

引用:
原帖由 ttyiu 於 2020-7-27 17:00 發表

警察黎到我都食完走左啦
但有時可能睇唔到警察原來喺你身邊嘛, 而家咁多低頭族

咁我個口罩質量唔好。個口鼻位好薄。穿個窿得唔得?我算有帶定無帶

飲食可豁免..... 即係買左外賣, 跟住踎響路邊食就OK??

附件

FK10101200.png(60.7 KB)

政府講也唔全面。好多帶曬有氣門既口罩。噴曬D氣出哩。咁又合唔合法?班友同無帶一樣。害死佢隔離既人。政府又管唔管

引用:
原帖由 啤一啤 於 2020-7-27 05:11 PM 發表

有無研究報告證實?
除晒罩圍埋一齊吸。簡直超高風險啦。
絕對有合理懷疑係安全隱患

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]