• 瀏覽: 6,711
  • 回覆: 186
+20
叔:是咁的,佢話E家D後生個個諗住去英國,澳洲,台灣⋯⋯無人想留低香港。佢話正常一個城市,應該是下一代養上一代先健康同long last。佢話D後生走晒,長遠香港就奶撻啦!

我:收皮啦你,香港搞成咁就係因為你地囉!

叔:點解既?

我:咪就係因為你地一直頭票比健制,所以香港金日先搞成咁。連D有才華既學生都頂唔順先話要走,你話唔奶撻就奇啦。

叔:原來係咁,咁我知錯了。

咪扮香港人啦
攞架黎丟  

稻香全線分店周日起暫停營業 料8月5日重開
https://hd.stheadline.com/news/r ... 全線分店周日起暫停營業-料8月5日重開

杜香係邊度㗎?
稻香集團就停業到8月5日。

今時今日嘅廢青,未作貢獻先作破壞。

香港就係俾啲廢青搞死。

自HIGH 冇用架,我地後生呢代習慣言論自由, 想批評就批評, 唔習慣被極權打壓,政府想點我都要受,  
香港係國際城市,社會管理要國際標準,有廉政共處,全球資訊都可以收, 唔需要VPN, 我地唔習慣你個年代個D 生活(仲要連言論自由都冇), 你地班老人家可以返返去民革年代, 我地唔可以,呢D 同泛民冇關係, 泛民最大工勞其實就係將今日香港赤化拖慢左23年

引用:
原帖由 vvoy 於 2020-7-27 10:38 AM 發表
咪扮香港人啦
攞架黎丟  

稻香全線分店周日起暫停營業 料8月5日重開
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1827130/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E7%A8%BB%E9%A6%99%E5%85%A8%E7%B7%9A%E5%88%86%E5%BA%97%E5% ...
啲黃狗就係鐘意作嘢。
作都唔緊要,但作都要有個譜丫。
稻香8月5日重開都未知。

香港唔係有建制派香港早就死咗。

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-27 10:44 AM 發表
自HIGH 冇用架,我地後生呢代習慣言論自由, 想批評就批評, 唔習慣被極權打壓,政府想點我都要受,  
香港係國際城市,社會管理要國際標準,有廉政共處, 我地唔習慣你個年代個D 生活(仲要連言論自由都冇), 你地班老人家可以返返去民革年代, 我地唔可以,呢D 同泛民冇關係, 泛民最大共勞其實就係將今日香港赤化拖慢左23年 ...
你哋嘅言論自由包唔包括打唔同政見嘅香港人?

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-7-27 10:46 AM 發表

你哋嘅言論自由包唔包括打唔同政見嘅香港人?
暴力我反對, 亦覺得暴徒簡直害左香港,做出反效果, 
但事實香港已經正式已經踏入共產黨話事年代, 
我已經準備移民, 你地自求多福

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-27 10:49 AM 發表

暴力我反對, 亦覺得暴徒簡直害左香港,做出反效果, 
但事實香港已經正式已經踏入共產黨話事年代, 
我已經準備移民, 你地自求多福
慢行,唔送喇!
祝閣下做二等公民快樂!

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-7-27 10:51 AM 發表

慢行,唔送喇!
祝閣下做二等公民快樂!
係好可悲
但二等公民都仍然可以批評/反政府,
但香港公民係唔可以, 應該話係共黨眼中,9等都不如

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-27 10:44 AM 發表
香港係國際城市,社會管理要國際標準,有廉政共處,全球資訊都可以收, 唔需要VPN, 我地唔習慣你個年代個D 生活(仲要連言論自由都冇), 你地班老人家可以返返去革年代, 我地唔可以,呢D 同泛民冇關係, 泛民最大勞其實就係將今日香港赤化拖慢左23年 ...
其實你識唔識中文 ?
如果你寫英文
我都睇得明

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-27 10:53 AM 發表

係好可悲
你而家唔係批評緊政府咩?
至於你話反政府講邊個國家能容忍?

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-27 10:53 AM 發表

係好可悲
至於你話香港赤化緊,赤化咗啲咩嘢?

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-7-27 10:57 AM 發表

你而家唔係批評緊政府咩?
至於你話反政府講邊個國家能容忍?
係, 但過多一排完全大陸化就冇可能再批評, 所以預備要移民
應該全部民主國家都可以講反政府既說話, 就算假民主美國, 連記者都可以成日叫TRUMP落台,香港人可以叫林鄭落台, 可能你係大陸個邊冇VPN, 留意唔到外國新聞

青山都有角色扮演遊戲?

唔怕有反效果?

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-27 11:00 AM 發表

係, 但過多一排完全大陸化就冇可能再批評, 所以預備要移民
應該全部民主國家都可以講反政府既說話, 就算假民主美國, 連記者都可以成日叫TRUMP落台,香港人可以叫林鄭落台, 可能你係大陸個邊冇VPN, 留意唔到外國新聞 ...
你哋咪叫林鄭落台?你有事咩?
林鄭落台?點解要落台?
因為陳同佳唔應該送往臺灣伏法?
香港幾時開始用VNP上網?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]