• 瀏覽: 6,695
  • 回覆: 186
+20
引用:
原帖由 mart1212 於 2020-7-27 11:12 PM 發表

預計2020?
而家8月喇!
你一陣話測試階段,一陣又話二千萬人,咁即係實行緊?
你有朋友或親戚被評分?
UPDATE 下啦, D 省分仲未通過,
https://www.creditchina.gov.cn/x ... fangxinyongdongtai/

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2020-7-27 03:27 PM 發表

係你冇邏輯
什麼叫近年閙獨立
明明是閙左獨立N年

除非你近年的定義是近呢幾百年囉
搞「香港獨立」,其實唔係好耐咋。
係港英時代,時間應該係上世紀中。
港英政府好似貓玩老鼠咁玩班搞手,佢地下場當然好悲慘。
之後,沈寂左幾十年。

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-27 11:16 PM 發表

UPDATE 下啦, D 省分仲未通過,
https://www.creditchina.gov.cn/x ... ifangxinyongdongtai/
仲有四個月2020就完,仲有啲省份未通過?
咁廣東通過咗未?你有冇朋友被評分?
有冇邊個朋友買唔到車票?

引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-7-27 11:12 PM 發表

言論自由同鳩噏有明顯分別。
請問人地反送中, 要求民主, 同鳩噏有乜關係?
晤好將人民既意願當做鳩噏, 呢D 係中共既作風

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-27 11:20 PM 發表

請問人地反送中, 要求民主, 同鳩噏有乜關係?
晤好將人民既意願當做鳩噏, 呢D 係中共既作風
我想問邊啲人會被送中?
陳同佳?

等如講緊一間休業嘅酒樓一樣,休業都可以飲茶?

七月十四,見鬼!

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-7-27 11:19 PM 發表

廣東通過咗未?你有冇朋友被評分?
有冇邊個朋友買唔到車票?
廣東省未全面實行, 只係草稿階段
http://www.rd.gd.cn/xwdt/202006/t20200611_172341.html

新聞已經報導有2千萬人被拒買車票/機票
你好明顯已經盡力搵藉口去欺騙自己社會信用搞咁多年只係整出黎搞笑, 係晤會有任何執行,
自欺欺人冇用

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-27 11:27 PM 發表

http://www.rd.gd.cn/xwdt/202006/t20200611_172341.html

自欺欺人冇用
新聞有冇講點解買唔到車票?
廣東省咁遲嘅?難怪我嘅朋友無被評分啦!
咁十二月尾應該全國實行啦!
如果係再問下我嘅朋友先!

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-27 10:30 PM 發表

晤需要咩陳年歷史, 就係幾多光復香港要拉, 入口GAME叫雜種做維尼要人間公司執笠, 反送中要逼公司開除員工, ETC...
就係呢D 手段, 我晤喜歡就要你PK , 有埋社會信用, 香港年輕人可以BYE BYE ...
港獨當然要打壓

睇錯你忍唔住同個阿叔含

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-27 11:27 PM 發表

你好明顯已經盡力搵藉口去欺騙自己社會信用搞咁多年只係整出黎搞笑, 係晤會有任何執行,
自欺欺人冇用 ...
真係二千萬人又如何
一點幾巴仙而己

咁呢二千萬人
又是什麼原因買不到車票呢?

你唔係想講全是被政治打壓那嗎

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2020-7-27 02:42 PM 發表

呢招係你地黃屍度學返黎既
通街屙屎是極少數
卻說成所有中國人都通街屙屎
毒奶粉是極少數
卻說成全中國所有奶粉都有毒
……............
下刪九千個例子 ...
三聚氰胺奶粉,源於亂學外國「外判」制度。
將生產牛奶這個工序外判左,公司從「奶農」收購牛奶,製造奶粉。
為好像資本主義的本質,以穫得最大利益(賺最多錢)為目的,剛達到收貨標準,賣多一些就一些。
於是,聰明的奶農便想方設法增加奶容量,有些狂灌牛飲水,有些則直接將奶溝水。
但稀釋了的奶,不能用於生產,廠要牛奶,不是要水,一個初步而有漏洞的品質檢查便用於篩選牛奶,不達標的牛奶便不會收。於是,一個令奶農可以多賺(將奶溝水)的聰明好想法,便成了令他們完全損失的毒計,運輸需時,奶站不收奶,再運回奶便變壞,而且損失交通費和時間。
「蛋白粉」做應運而生,如果稀釋了的牛奶做質檢不合格,只要將「蛋白粉」混入,再做質檢便合格了。
就好像唐餐館使用「味精」一樣,材料愈來愈少,味精愈來愈多。
同樣,牛奶溝水,水愈來愈多,「蛋白粉」愈加愈多。當然,奶農賺得愈多。

引用:
原帖由 Bmw118i 於 2020-7-27 10:24 AM 發表
叔:是咁的,佢話E家D後生個個諗住去英國,澳洲,台灣⋯⋯無人想留低香港。佢話正常一個城市,應該是下一代養上一代先健康同long last。佢話D後生走晒,長遠香港就奶撻啦!

我:收皮啦你,香港搞成咁就係因為你地囉!

叔:點解既?

我:咪就係因為你地一直頭票比健制,所以香港金日先搞成咁。連D有才華既學生都頂唔順先話要走,你話唔奶撻就奇啦。

叔:原來係咁,咁我知錯了。 ...
嘩!阿哥,你編野癈成咁...

一國兩制, 係"一國"為先.....香港現代垃圾後生仔, 咪以為自己真係好叻, 所謂民主, 自由, 人權就係用嚟呃你呢啲傻仔出嚟攪亂個社會, 你咁愛自由但又唔愛責任, 快啲離開行一國兩制嘅中國香港, 去搵你英爸美爹接濟, "受享"下佢哋啲自由, 民主, 人權啦......

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-27 10:44 AM 發表
自HIGH 冇用架,我地後生呢代習慣言論自由, 想批評就批評, 唔習慣被極權打壓,政府想點我都要受,  
香港係國際城市,社會管理要國際標準,有廉政共處,全球資訊都可以收, 唔需要VPN, 我地唔習慣你個年代個D 生活(仲要連言論自由都冇), 你地班老人家可以返返去民革年代, 我地唔可以,呢D 同泛民冇關係, 泛民最大工勞其實就係將今日香港赤化拖慢左23年 ...
我仲估你哋D年青人思維有幾咁前衛同幾咁先進?估唔到2020嘅今日仲有人活在文革年代!
原來犯民最大功勞就係將一班冇腦年青人嘅思維綑綁喺1966年!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]