• 瀏覽: 6,728
  • 回覆: 186
+20
引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-27 08:29 PM 發表

自稱黃變藍絲好似你地咁自HIGH VS 真正大陸有名MMA教練 + 香港晤少傳媒都已經講過信用評分處分系點,
竟然有D 人仲發緊夢, 幻想大陸社會評分只係一個冇後果只供參考既分數 ...
咁你有實質證據證明社會評分!
咁徐曉東係中國咪咩都做唔到?負分喎!

有冇打壓
當然要成段歷史黎睇
唔係只睇一時三刻或近期啦

引用:
原帖由 Bmw118i 於 2020-7-27 10:24 發表
叔:是咁的,佢話E家D後生個個諗住去英國,澳洲,台灣⋯⋯無人想留低香港。佢話正常一個城市,應該是下一代養上一代先健康同long last。佢話D後生走晒,長遠香港就奶撻啦!

我:收皮啦你,香港搞成咁就係因為你地囉!

叔:點解既?

我:咪就係因為你地一直頭票比健制,所以香港金日先搞成咁。連D有才華既學生都頂唔順先話要走,你話唔奶撻就奇啦。

叔:原來係咁,咁我知錯了。 ...
係啦!年輕人出來行都係為著奶撻,成功啦,光復著。

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-7-27 08:36 PM 發表

咁你有實質證據證明社會評分!
咁徐曉東係中國咪咩都做唔到?負分喎!
仲發緊夢:
社會信用系統記分二千多萬人被限制出行| Now 新聞

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-27 10:44 AM 發表
自HIGH 冇用架,我地後生呢代習慣言論自由, 想批評就批評, 唔習慣被極權打壓,政府想點我都要受,  
香港係國際城市,社會管理要國際標準,有廉政共處,全球資訊都可以收, 唔需要VPN, 我地唔習慣你個年代個D 生活(仲要連言論自由都冇), 你地班老人家可以返返去民革年代, 我地唔可以,呢D 同泛民冇關係, 泛民最大工勞其實就係將今日香港赤化拖慢左23年 ...
好認同你講要言論自由要批評就批評(但要批評正確),但請問吓你地為呢個社會貢獻或建設咗乜?由2014年到今日我只見到你地D後生不經大腦去思考而又接收咗畜生政客或傳媒(收咗$)提供既民主自由毒品去破壞香港!

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-27 08:26 PM 發表

國安法通過, D 議員跪低, 成立香港國安法部門之後就晤得,
你地慢慢自欺欺人, 然後享受大陸三線城市生活
你嗎享受南波灣既民主自由人權公義囉

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2020-7-27 08:38 PM 發表
有冇打壓
當然要成段歷史黎睇
唔係只睇一時三刻或近期啦
晤需要咩陳年歷史, 就係幾多光復香港要拉, 入口GAME叫雜種做維尼要人間公司執笠, 反送中要逼公司開除員工, ETC...
就係呢D 手段, 我晤喜歡就要你PK , 有埋社會信用, 香港年輕人可以BYE BYE

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-27 10:18 PM 發表

仲發緊夢:
社會信用系統記分二千多萬人被限制出行| Now 新聞
哪,簡單啲講我有朋友從事中港物流,我亦問過佢咩叫做信用評分,佢都話唔知,亦未被評定過,你識得有人被評分?
十四億人口有二千萬被評?你話係多定少?點解會係二千萬?
包唔包括徐曉東?
我咪話有位黃轉藍嘅女網紅嘅!佢男友係中國籍,嚟過香港學醫,係片中亦講過未被評定過。得閒自己上YouTube搵下。

引用:
原帖由 katiecat 於 2020-7-27 10:21 PM 發表

好認同你講要言論自由要批評就批評(但要批評正確),但請問吓你地為呢個社會貢獻或建設咗乜?由2014年到今日我只見到你地D後生不經大腦去思考而又接收咗畜生政客或傳媒(收咗$)提供既民主自由毒品去破壞香港! ...
點破壞香港? 暴徒個D 行為係得個一千幾百人, 好多收左美金,
99.9%既年輕人都冇參與破壞, 而係想阻止香港變為大陸

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-27 10:40 PM 發表

點破壞香港? 暴徒個D 行為係得個一千幾百人, 好多收左美金,
99.9%既年輕人都冇參與破壞, 而係想阻止香港變為大陸
原來我與你不是活在同一個時空,如果你真係可以移民,就真係可喜可賀!

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-7-27 10:39 PM 發表

哪,簡單啲講我有朋友從事中港物流,我亦問過佢咩叫做信用評分,佢都話唔知,亦未被評定過,你識得有人被評分?
十四億人口有二千萬被評?你話係多定少?點解會係二千萬?
包唔包括徐曉東?
我咪話有位黃轉藍嘅女網紅嘅!佢男友係中國籍,嚟過香港學醫,係片中亦講過未被評定過。得閒自己上YouTube搵下。 ...
因為未全國實行, 測試階段
都係個句, 你地好自為之

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-27 10:47 PM 發表

因為未全國實行, 測試階段
都係個句, 你地好自為之
2014年開始,2020年仲未全國實行?
仲係測試階段?呢個測試好難嘅咩?測試期咁長嘅?
咁係測試階段中你有冇朋友被評定?

引用:
原帖由 mart1212 於 2020-7-27 10:52 PM 發表

2014年開始,2020年仲未全國實行?
仲係測試階段?呢個測試好難嘅咩?測試期咁長嘅?
咁係測試階段中你有冇朋友被評定?
乜你晤知今年年尾先全國推行?

https://www.abc.net.au/chinese/2 ... al-by-2020/11825016

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-27 11:09 PM 發表

乜你晤知今年年尾先全國推行?

https://www.abc.net.au/chinese/2 ... al-by-2020/11825016
預計2020?
而家8月喇!
你一陣話測試階段,一陣又話二千萬人,咁即係實行緊?
你有朋友或親戚被評分?

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-27 10:44 AM 發表
自HIGH 冇用架,我地後生呢代習慣言論自由, 想批評就批評, 唔習慣被極權打壓,政府想點我都要受,  
香港係國際城市,社會管理要國際標準,有廉政共處,全球資訊都可以收, 唔需要VPN, 我地唔習慣你個年代個D 生活(仲要連言論自由都冇), 你地班老人家可以返返去民革年代, 我地唔可以,呢D 同泛民冇關係, 泛民最大工勞其實就係將今日香港赤化拖慢左23年 ...
言論自由同鳩噏有明顯分別。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]