• 瀏覽: 16,377
  • 回覆: 208
+2
引用:
原帖由 香港妓者 於 2020-7-27 11:43 AM 發表

今年可以出兩部新機
iphone11c for curry 有咖喱味嘅
另一部iphone11s for shit 有屎味嘅
兩部,黃🐶仔,即刻仆街,仆到去買,無功能都無所謂🤣🤣🤣

全部印度裝囉

怕你咩

引用:
原帖由 東方轉貼員 於 2020-7-27 12:59 AM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20200726/photo/bkn-20200726130300685-0726_00912_001_01b.jpg?20200726132856

印度傳媒上周五(24日)報道,美國蘋果公司為減少依賴中國,已在印度南部城市真奈(Chennai)的工廠組裝iPhone 11手機,是蘋果首次在印度生產頂級智能手機型號。 ...
放棄中國市場,轉攻印度市場

會唔會變毒蘋果㗎

印度人用左手忟屎時,
係唔用廁紙...
直接用手指挖~忟完洗下手就算...

左手有屎味; 咖喱味就唔止左手有...
咖喱O既香料水溶性好高...
所以成身都有咖喱味...
搵佢地造 IPHONE 俾港燦用啱晒...

蘋果手機主要由台資富士康代工生產,富士康正追趕 Samsung 後塵,在越南北江省投資約600公頃工業園(約等如半個香港國際機場面積)。

https://money.udn.com/money/story/5612/4669682

睇返轉頭,Samsung真的十分成功,2019年底將中國大陸大部份生產線關閉及搬去越南,現在越南全國GDP總值約 25%以上是Samsung創造的,因此被列為上賓,獲免費土地興建部份廠房。Samsung亦訂劃在越南進一步投資技術含量更高的手機面板生產線。

富士康由台灣首富郭台銘擁有,他參選台灣國民黨黨內總統初選提名戰的時候,說自己是永遠的中華民國派,可見他有中國情懷,呢種情懷影響了他對富士康的生產線怖局,傾向於在中國大陸設廠,忽視了地緣政治風險及大陸勞工成本上升壓力,從商業角度來說,及早在人口紅利高的越南設廠才是上策。

印度佬一隻手用泥敏屎, 正呀, 以後有聽電話有陣陣香味

大陸仔真係唔好買,唔好又攪啲咩野身體最誠實,笑死我

引用:
原帖由 Karlching 於 2020-7-27 06:24 AM 發表
其實之前點解Apple咁著力在中國製造iPhone,就是因為中國市場對其產品的需求。現在中國市場對你產品的熱度減退,這個才是你要把生產線遷移的主要原因。 ...
Apple 在中國做iphone 因為郭董,而在印度造都係因為郭董😆😆

引用:
原帖由 出入野性的P圖 於 2020-7-28 01:29 AM 發表

Apple 在中國做iphone 因為郭董,而在印度造都係因為郭董😆😆
你太睇得起郭台銘啦

引用:
原帖由 Karlching 於 2020-7-28 01:34 AM 發表

你太睇得起郭台銘啦
代工生產大把廠識做,但呢個世界除咗富士康仲有邊個可以做到呢個生產效率同產量仲咁平?有錢廠佬大把但邊有人咁有錢仲花心機灑大錢同個蘋果癲?

幾鳩無用,成間中國移動賣蘋果手機,連裝修都宣傳蘋果,咩面都比大陸丟清! 用蘋果機比安卓麻撚煩,五毛係撚要威用來佬貨,無鳩用,得把口!

遲下香港無apple 了。 黃人要去美國先買到啦。 不過買到,又入唔到香港。
wtf.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-7-27 02:07 AM 發表
所有組件由中國運去印度. 再在印度最後組裝. 咁就叫[made in india].
當年紡織業🤔🤔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]