• 瀏覽: 5,042
  • 回覆: 14
+2
大家同意嗎?

引用:
原帖由 裝修佬亞四 於 2020-7-25 09:20 PM 發表
大家同意嗎?
對外獨裁對內自由

引用:
原帖由 裝修佬亞四 於 2020-7-25 09:20 PM 發表
大家同意嗎?
非常同意

同意
美國是最獨裁的自由國家

X2

民主大國多個州打到7彩,真係分分鐘內戰。 佢哋幾愛國,國醜不出外傳,好在utube都有啲嘢睇下姐。

美國優先,霸權主義!

美國還算是個國嗎?人民染病沒法子,都火滅眼眉還在對外吓吓覇霸,甚么民主其實只有兩個仆街黨交替下,互相攻奸,金融經濟醫療社福一塌胡塗,只憑緊有既拳頭係崖吾到幾耐。真心希望佢快D亡國,四分五裂,變成窮光蛋。

×100

幾十年前
民主=共產主義
自由=資本主義

美國當然唔民主,但獨裁也不夠準確,因為真正話事人唔係總統,而係隱藏既資本集團
所以「資本階級專政」更適合美國

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-7-25 09:24 PM 發表

對外獨裁對內自由
對內點自由?
每年美國人比警察殺死超過一千人,而真正會比調查起訴只有1%

附件

Screenshot_20200609_182229_com.android.chrome.jpg(83.18 KB)

Screenshot_20200609_182734_com.android.chrome.jpg(118.58 KB)

認同

這相對的問題。老美對外滅人國家,對內才揑死這點人,在內人民很自由啦。

同意,美國就係最獨裁嘅恐怖自由主義國家

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]