• 瀏覽: 2,267
  • 回覆: 6
引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-7-25 03:18 PM 發表

1. 既要罷工,又要分紅,邏輯好像有點怪怪啊!
2. 在7月1日泛暴播疫前,香港疫情一直都控制得非常好確診數相對低,香港醫學會蔡堅才說床位多、人手足。怎麼護協卻形容自己好像千難萬難抗疫中,到底哪個在說事實?
3. 假設護協「又」罷工,特首卻又不得請外援,患疫市民怎麼辦呢? ...
請外援無所謂

如果嗰啲外援係尊貴西方國家醫生

十分歡迎

but如果係中國嗰啲垃圾醫生就免了

一個二個收利是做嘢

張醫生證書淘返嚟

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 ibmha6 於 2020-7-25 10:32 PM 發表

其實我覺得不單止要要求中央援助
援咩助

武漢肺炎本身就係中國累香港

之前沙士又係

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-7-26 04:04 PM 發表

咁你就要向醫學會反映下啦,他們面對來自英聯邦的「尊敬貴西方國家」醫生來港行醫,曾說過他們不懂中文給拒了,乜你無睇報紙咩?
總之唔好放啲中國醫生落嚟害人就可以

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-7-26 04:13 PM 發表

咁「尊貴西方國家」醫生不准來,中國醫生也不准來,本地人手又嚴缺,患疫市民怎樣辦呢?你如何建議解困呢?
邊個搞到疫情爆發

唔封關

免檢疫

政府呢啲政策想點

仲有圖中呢堆畜牲想點

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-7-26 04:24 PM 發表

我會説其實這護協、醫學會很聰明。他們拒外援的擧動其實傷害了絕大部分市民的利益。但建立了一個反中反政府的身份,結果他們雖抗拒內地醫護馳援,卻認為黃人會認同支持他們反中反政府的身份,才會如此放肆維護集團利益損害大眾福祉。
節錄自「別想那隻大象」

迷思:人總是從自身利益去思考問題。一個正常的理性人,會根據自身利益來進行推理。

人不一定根據自己的利益來投票。他們是根據自己的身份認同來 ...
你搞錯晒個邏輯

「如果」個政府啲防疫政策係合理,有效

根本唔會社區大爆發

冇社區大爆發又何須諗甚麼外援問題

依家係政府故意亂來

又唔封關

又容許免檢疫人周圍走

唔爆到九彩先奇

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-7-26 04:31 PM 發表

所以你對無西方醫生、無中國醫、缺本地醫生無建議,市民就自求多福吧。
見上一個回覆

建議就係封關及取消免檢疫

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 平常的人 於 2020-7-26 09:24 PM 發表

但下次選舉情況會唔會唔同呢?因為反對派搞嘅7,1遊行令香港社區疫情大爆發,另到香港各行各業真正攬炒咗,大家都受到影響,冇工開又唔出得門,選民今次會唔會清醒返理智D呢? ...
事實係富臨群組

稻香群組

慶回歸群組

親中狗播毒

爆到九彩

熄燈,鎖門,爆大鑊
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]