• 瀏覽: 589,619
  • 回覆: 15
  • 追帖: 158
+486
滑鏟

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-7-27 08:42 AM 發表
正苦防疫做得真係好,做咗同冇做都冇乜分別,我住嗰棟大廈都有人確診,祝我好運啦
我嗰棟都兩單, 平常心啦。

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-7-27 09:14 AM 發表

今朝起身有啲頭痛, 希望唔關事啦
唔夠訓都有可能頭痛, 睇定D, 最緊要唔好發燒。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-7-27 11:15 AM 發表

相信暫時都唔會,因為代價就係愚港所有飲食業及零售業攬炒,而且配套未得,單係消息一出就會全港搶糧食,一定大亂。

呢單嘢我覺得又係謠言嚟,大家最好冷靜睇定D先,就算媒體包括星島都報咗,都可能係謠言。 ...
係喎, 有可能會搶糧, 又係時候開淘寶睇下野食冇冇特價了

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-7-27 11:43 AM 發表

咁你公司好囉,我主動報都唔理我,咁就唔關我事啦,反正我唔會自己主動請假
我公司係0指引, 所以我冇主動報hr話我棟樓有人中招。

引用:
原帖由 ahmei 於 2020-7-27 01:39 PM 發表

咁熱,唔係留向公司咩?
唔係所有人都有office坐嘅, 我第一個就諗起清潔工, 花王, 的士司機呢D,
呢批人真係會再辛苦D。

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-7-27 01:42 PM 發表

咁如果公司冇要求都唔會主動報啦, 好正常
我係公司日日都要求返工前要報, 得個報字囉, 報咗人病啲人都照返工嘅,
唔知報嚟做乜, 仲要連星期六日都要報, 難得週末都要晨早爬起身報咗先可以再瞓返, 極無聊 ...
報嚟做下樣, 話比大家知公司都好關心疫情嫁,
但星期六日都要報就過份喎, 仲要晨早爬起身添, 星期六日就係要一覺訓到12點先叫放假嘛

引用:
原帖由 救火佬 於 2020-7-28 01:49 PM 發表

大家萬一有事,準備簽同意書送返深圳醫

愚港呢班黑醫護,已經無可救藥
有得簽就好, 但香港經過咗混亂嘅一年, 真係唔係幾好意思搵阿爺救。

引用:
原帖由 kaka2018 於 2020-8-3 09:09 AM 發表
無知一問,果個吸毒已完話中國要攞香港人dna去建立好似新彊集中營,dna同集中營有咩關係?
不要問, 只要信。

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-8-6 05:58 PM 發表

繼續公園食飯11466664
炸雞脾, 正 我好多年冇食過了

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-8-7 01:38 PM 發表
是日立秋,
日值歲破,
大事勿用。

所以剛剛做咗件小事:辭職。
買D好野食賀一賀佢

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-8-9 10:09 AM 發表

有咗轉數快之後,員工用咩銀行出糧,其實都係一樣,因為不同銀行收到薪金嘅時間係差不多完全一樣(以前係有時差,中銀或其他銀行會遲一日收到錢),而公司因為轉賬所比嘅手續費基本亦係一樣。而HR所做嘅功夫完全一樣,只係填寫/修改一個銀行戶口號碼就得。

你公司話比你聽只可以用病貓銀行及痕身銀行嚟出糧,最大可能係你公司HR做咁多年都係咁,完全無update自己嘅認知,即係無知。當然,仲有一個最大原因,就 ...
我公司淨係可以用匯豐出糧, 原因就係會計部同事勁懶但又惡過老細。

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-8-10 08:34 AM 發表
揸兜都一樣出聲話幫尾角制裁愚港官員,到底幾時先收返發鈔權?
呢間銀行做過D咩衰野?我舊同事都係揸兜揸兜咁叫佢。

引用:
原帖由 paulaalan 於 2020-8-10 08:37 AM 發表

大叔太紅啦跟唔切啊,去年到現在,我都認到好幾個熟口熟面嘅版友了,仲系果句,幾時來廣州幾時都歡迎,茶又好酒又好,總有一款招待你
到時一大堆版友輪住上嚟, 我擔心你招呼唔切。

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2020-8-10 12:49 PM 發表
公司入面無人講喎呢單野。莫非肥佬黎喺班wc心中就係廢老,所以本來已經唔關心?我呢度90%都係80,90後。
因為金主比人拉咗, 冇人落order點出文宣帶風向, 所以靜晒。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]