• 瀏覽: 7,905
  • 回覆: 196
引用:
原帖由 hk_yotam 於 2020-7-25 07:44 發表
低風險區既香港人返來要隔離,高風險地區來既船員,機組人員 (非香港人),邊個提出呢個防疫政策出來既。呢個究竟係唔係香港正苦,定係船公司既代理人。 ...
如果唔想嚟香港檢疫,咪返去其他國家或者地區囉。

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2020-7-25 07:49 發表

總之出入國際綫既,無論海空有關人員,戈入境必須先檢疫再隔離,否則不能離開其所載具。
冇錯喇!如果佢哋冇隔籬檢疫。隨時帶咗啲病菌,入去市區裏邊播毒。

引用:
原帖由 前後抽插 於 2020-7-25 08:11 發表
符合香港做法 一向都係殺到埋身先做
遲來的春天?後知後覺?唔知唔覺?

停能左呢個項目啦 食衛局甘多專家都搞成甘

引用:
原帖由 skyeyes 於 2020-7-25 08:30 發表

呢個仆街特衰政府邊個下命令可以豁免 呢條撚樣即刻趕佢走啦 特衰政府唔肯講邊個要孭鑊
點解成日有人講啲庸官?庸官咪噉樣囉!剩人系坐喺個冷氣房裏邊諗嘢!所有都冇實地考察,亦都冇實踐嘅經驗!又話啲公務員可以在家工作,我睇唔到有啲乜嘢崗位,又或者工作,可以喺在家工作。如果啲文件有個人私隱又可以帶返去屋企呀?另外,連一般嘅查詢都冇人電話回答,呢啲咁基本嘅嘢,都唔做唔知有啲乜嘢可以做?真係堅離地。

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2020-7-25 06:54 AM 發表

豁免檢疫入境人仕比入境要隔離14日既更多,根本唔應該再用「豁免」去混淆試聽
Link

引用:
原帖由 brianlam 於 2020-7-25 08:51 發表

呢個政府防疫樣樣都慢人幾拍
乜都假!出糧就照支。最緊要攞多兩個口罩,可以勤啲換。有啲乜嘢前線做。佢就搦埋個寫字樓裏邊,叫埋其他公務員在家工作。

引用:
原帖由 A1000 於 2020-7-25 11:11 AM 發表

香港嘅作做法,根本就落後。任何進入香港嘅市區人士,必須隔離14日。
要book到地方隔離先可以入境

引用:
原帖由 hk_yotam 於 2020-7-25 10:06 發表

唔係慢幾拍。而係白痴冇腦。隔離政策目標係咩?但係呢個海員及機組人員豁免檢疫隔離可以話係同整個政策背道而馳。中港貨車司機豁免隔離,係因為要供應香港必需物資。而且深圳要求最少7天檢測一次先可豁免。但是海員及機組冇任何檢測就可以豁免。 ...
你完全啱數啊!就正正係中港司機都要自己有健康證,先至可以有豁免。但係機組同埋船員,冇呢個規定,可以豁免大家咪中伏囉!

衛生署把關不力,陳肇始落檯,宜家七百萬香港人陪葬

引用:
原帖由 brianlam 於 2020-7-25 10:51 發表

政府玩死香港
冇計架!大家只好自求多福la。

引用:
原帖由 21.0975K 於 2020-7-25 10:53 發表
政府  唔見.........都唔流淚 
噉點解佢地日日俾人鬧,就係有原因囉!

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-7-25 10:54 發表
今日會破新高嗎 都未見到咁X🐖的隊長
日日都有成百個數字,真係好恐怖嘅!因為老人院,又或者社區爆發,會株連好多問題!包括救護員,醫院醫護人員,有好多問題出現!一個個案都搞唔掂,何況每日過百嘅個案?我都唔知政府搞乜嘢嘢。

引用:
原帖由 A1000 於 2020-7-25 11:19 AM 發表

噉點解佢地日日俾人鬧,就係有原因囉!
但你冇見黃媒鬧衛生署,因為一丘之貉

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-7-25 11:14 發表
停能左呢個項目啦 食衛局甘多專家都搞成甘
要停咗邊一個項目吖?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]