• 瀏覽: 15,390
  • 回覆: 171
  • 追帖: 1
+11
本港新增123宗確診個案,近半本地確診未知源頭,連續3日破百,被問何時「見頂」,衛生防護中心傳染病處主任張竹君表示,疫情趨勢嚴重,仍令人擔憂.........

張醫生說醫院的承受力已到極限,當醫院「爆煲淪陷」時,我們何去何從?

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1828455/

疫情擴散理想,你呃人密鑼緊鼓開壇聚眾2百萬問責症府抗疫不力

政府有無同中央傾下啊。送去深圳醫得唔得?

快啲求助中央啦,睇吓可否安排入住內地醫院
或者要求中央派人到港為全民測試啦

香港人咪照舊去行街shopping食飯囉~啋你都傻,有事咪吊鳩政府囉~

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-7-24 06:49 PM 發表
快啲求助中央啦,睇吓可否安排入住內地醫院
40歲以下患者最適合送去內地醫院

蔡堅話未爆煲....即係點?

但私家醫生話公立醫院冇問題喎

香港人自作自受, 唔底可憐.

黃黑堅又話無壓力

放定風, 咁阿爺可以落黎幫拖..... 唔中意既? 可以去排隊等香港醫護, 千祈唔好勉強.

附件

jp066.jpeg(99.43 KB)

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 24/7/2020 18:48 發表
政府有無同中央傾下啊。送去深圳醫得唔得?
香港醫護未能以普通話
與內地醫護溝通
不設實際
蔡醫生話既

引用:
原帖由 kinfr6827 於 2020-7-24 06:58 PM 發表

香港醫護未能以普通話
與內地醫護溝通
不設實際
蔡醫生話既
關香港鬼事。只要傾店中央。邊使香港醫護過去?病人運過去就🉐啦。好過系香港等死。你有無發現近期既易死左?應該系歐美版既病毒

引用:
原帖由 足智阿拉丁 於 2020-7-24 06:49 PM 發表

40歲以下患者最適合送去內地醫院
要送中佢地會唔肯。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 24/7/2020 19:00 發表

關香港鬼事。只要傾店中央。邊使香港醫護過去?病人運過去就🉐啦。好過系香港等死。你有無發現近期既易死左?應該系歐美版既病毒
都要咩顏色病人先得
黃黑可能病死都唔上去
歐美版又變左種

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]