• 瀏覽: 32,889
  • 回覆: 279
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-7-24 03:19 PM 發表

有兩點要留意
1.侵現屆只得返3個月任期
2.美國國內仲爆緊疫情 黑人運動未平息
美國要打全面戰爭 基本就無條件

美國現時策略 就係激化地區衝突
打 就唔會自己打
只係會叫班狗去打
到時就可以大吹中國威脅論

不過亦有可能會中美發生小規模軍事衝突
例如船撞船咁
然後美國發大黎咬

等睇中國可以忍幾耐
而家美國經濟差到咁
全球趨勢都係減持美債
如果中國果批 ...
師兄分析獨到,細微入緻。
受教了,謝謝!

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-7-24 01:12 PM 發表
人哋連彈藥都準備好開波⋯祖國還在玩孫子兵法 🧟‍♂️痴邊條根
天真還是逃避!
未開戰新冠狀病毒死亡人數比「越戰、韓戰 」更多............

引用:
原帖由 robin09 於 2020-7-24 03:36 PM 發表

美國一路都推菲律賓,越南,印度 等和中國開拖。
菲律賓老杜發火:美國先上我馬上跟進,美帝沒聲出了。
台蛙我看也不會那么傻。
菜子呢隻狗奴死硬,你不聽主人話去咬人,主人逼到佢自殺,狗的下埸就是要死!

引用:
原帖由 kwokk2014 於 2020-7-24 03:41 PM 發表
美經濟敗局已成圖謀開戰解債災!
肺炎索償己圖謀解債災,但不現實及無威風。

美國點會打呀,好話唔好聽,特朗普係一個商家,咁有錢點會無啦啦冒咁大風險去打仗,令願做埋尼幾個月退休,日日吃喝玩樂算啦,仲打仗,你估距無損失咩

引用:
原帖由 求知客 於 2020-7-24 03:54 PM 發表
再搞落去,習大大以太極手法卸招,唔中嗰兩條友計,結果現政府民望再跌,估計傻普會揾第三者穿針引線做和事佬;  人地見你美國佬開大左個頭,好難拆,到底呢個第三者邊個願做呢? ...
法國佬做中尾和事佬的多,有歷史可陳。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-7-24 01:12 PM 發表
人哋連彈藥都準備好開波⋯祖國還在玩孫子兵法 🧟‍♂️痴邊條根
天真還是逃避!
你真on 9 , 越吹越大越唔想打, 上晒彈藥準備開波?  做乜連得中國 1/5 軍力既北韓 或 伊朗都唔敢開佢拖?  同有核彈既阿爺開拖 ?

小朋友 , 尾軍 係 從未贏過 解放軍架 , google 下啦

個個得個九uP

引用:
原帖由 Hang1596321 於 2020-7-24 03:01 PM 發表
香討藍鳩真係好鬼搞笑😂😂😂🤣🤣
只要對中共有利既就信到十足🤫🤫🤫
香討啲奶尾狗黃屍都幾撚七架,聽到美肺國話打鳩自己祖先國就擺撚曬尾巴咁,正一食屎狗

引用:
原帖由 fb2e7b6e2a4872 於 2020-7-24 03:02 PM 發表

中蟈城管最叻就係打中國人 😂😂
佢哋最叻就係打唔係中國人嘅畜牲曱甴

引用:
原帖由 launch_date 於 2020-7-24 03:14 PM 發表
與其樂此不疲炒股,倒不如多持實物資產????

真係熱戰,經濟咁差,仲唔雞飛狗走咩,
唔賣樓,反而買樓???
走難既時候,帶到層樓走既咩???

係咪美金,或買金隱陣D呢,起碼國際通行吖,
會有國家唔收美金/黃金??? ...
你快點揸BNO去大陰國會好啲,不過你可能好似曱甴王羅湖聰咁大陸落嚟,無BNO

引用:
原帖由 stone9883 於 2020-7-24 03:28 PM 發表
厲害了我的國!我懇請偉大習近平主席不要在中國海上迎戰小美國!我偉大的祖國應該去太平洋討戰!化被動為主動!彰顯我國實力!我國有兩個無敵航空母艦戰鬥群!太平洋一個!大西洋又一個!夾擊小美帝!脅迫小美帝簽城下之盟!一來可以彰顯嗰個神威無敵!另一方面給世人知道我國是禮義之邦!小美帝無論經濟上軍事上差我們十萬八干里!企圖以卵擊石、螳臂擋車!可笑也!共產黨萬歲!習近平萬歲!🤜🏻🤛🏻👍🏻💪🏻💪🏻😎😎 ...
食屎狗,尾幗先係你的厲害國啊?咪認錯老豆啦,傻西

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2020-7-24 09:34 PM 發表
俄羅斯要報卅年前嘅仇
唔好話卅年前嘅仇啦,就講近呢兩年係咁做俄佬,又制裁佢,大陸出核彈我就唔信俄佬唔會增興

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]