• 瀏覽: 1,355
  • 回覆: 5
引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-7-24 12:23 PM 發表
這裡大約有14個 連成一氣的網友 【花園裡我的朋友說:沆瀣一氣】。
裡邊有一些的確是比較裏邊的其他人有智慧有學問。但是這些人是否曹操的檔次,拭目以待。
======
本帖子一如以往,都是給持份者【例如建制派,高官,中聯辦,北京, 網台,傳媒】看的。
=========
本帖子是引述本版某些帖文
目的是提醒香港的建制派。
【來源:https://news.discuss.com.hk/ ...
原來你嘅諗法 係中國人獨生子條命矜貴 所以唔敢打仗 美國人條命唔值錢 所以夠膽行半個地球過嚟打仗 係唔係咁嘅意思

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-7-24 12:35 PM 發表

一樓哪裡說的?
請指出。
國內一孩政策係咪你講㗎 你唔係港孩子性命寶貴 係乜嘢意思呀

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-7-24 12:55 PM 發表

一樓關於這句話是引述 @直線國國王  的。
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28637053&page=107&authorid=6007645
====
你要注意 本版一位A網友說的 閱讀障礙症狀。 ...
即係你嘅意思 唔係中國條命矜貴啲 中國亦都唔怕打仗 係咪咁嘅意思 如果你係咁嘅意思 我都冇乜異議

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-7-25 12:16 PM 發表
直線國國王
別墨跡。不久之前我說了:如果你不更改政治色彩,那麼100次你跟我“辯論”,100次你都輸。
你為啥會輸--最主要原因:人們都喜愛平等自由,但是你的政治立場就是反對這些。
立此存照:

你這句““老美自身難保,台灣閉關拒黑暴,李黃瓜在以色列的工程被肥佩奧封殺,香港有錢佬終於了解乖乖待在香港才是出路。上年發軍糧的主,通通關水喉,黑 ...
你夠膽講人哋輸咗一百次 但係你唔夠膽同人討論人哋講嘅核心問題 美國係咪自身難保 咁你又討論下啦 唔係一句話人唔正確就係你啱 四百萬人感染 仲未有停止上升嘅跡象 係唔係自身難保 就簡單一個問題 你話人輸咗 不妨討論下 唔係你話人哋輸咗 人哋就輸咗㗎 傻嘅人 都會話人哋先係傻 自己係正常人 但實際上 一講到核心討論 傻嘅人根本無所遁形

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-7-25 12:54 PM 發表
rambotam2008 :
這不是膽量問題。
我來政治版是為了給持份者 我認為對 國家民族市民有幫助的意見。
我的時間很寶貴的。但是你們不斷離題,就淹沒了我的帖子的主旨,持份者就看不到我的留言。
懂不懂?
本版是有版規的。請你自重。
------
好了,一樓說的 東西,你接下去。 ...
主題一就係美國自身難保 我剛剛同你講嘢美國點解自身難保 你有冇意見 如果你認同呢一樣嘢係自身難保嘅 搞唔掂㗎 在討論第二樣 一步一步嚟 不要離題 我嘅時間都相當寶貴

引用:
原帖由 持劍衛道 於 2020-7-25 01:06 PM 發表
rambotam2008
我說了N次,
主題不是你定的,是樓主在一樓說的東西。
如果你想說你的政治議題,可以自行開新帖子。
------
如果你還不評論這個主題---本版某些帖文可以用來提醒香港的建制派
你就沒有跟我切磋的機會。 ...
點解你做嘢咁似共產黨嘅 你話你係樓主 主題你定嘅 當然唔夠人討論嘅時候 可以隨時轉話題 原因就係因為你係樓主 當你搭唔到問題嘅時候 當你提出嘅嘢畀人質疑嘅時候 無法辯駁嘅時候 就講一句我係樓主 所有題目都係我定嘅 你只能夠討論邊一段嘅範圍 如果你係咁嘅心態 咁共產黨係香港做任何嘢呀 都係共產黨定嘅 你講都唔使講 因為共產黨話事 唔鍾意嘅請你離開 呢個係我對你嘅評論 啱唔啱

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]