• 瀏覽: 5,247
  • 回覆: 26
+2
引用:
原帖由 G36 於 2020-7-24 03:22 PM 發表

某病毒檢測中心被業主入稟撤銷租約

地主,醫霸,鬼佬&法棍基情四射
保平安?食得架?
港府聘用兩間內地私營公司為香港提供病毒檢測,其中一間是「華大基因」開設的華昇診斷中心。它在今年6月租用大埔太平工業園一單位,擬作檢測中心,引起附近居民反彈。而單位業主亦於昨日(23日)向高院入稟,指稱是受對方誤導才同意租出單位,因此要求法庭頒令撤銷租約,並要求賠償。
本案原告大埔綉花工藝有限公司在入稟狀稱,它是大埔汀角路太平工業園A座其中一層的業主。它在今年6月16日與被告華昇診斷中心有限公司簽約,將物業租予被告。原告現在向法庭申請,依靠《失實陳述條例》的條文撤回有關租約,並要被告將單位交回。此外,原告要求被告以每月逾18萬港元為基準,向原告賠償租金損失,直至交回單位為止。
附近居民居然知道某物業租給診斷中心

引用:
原帖由 G36 於 2020-7-24 04:18 PM 發表

好有朱婆婆港珠澳大橋既味道

法棍搵料(律師樓買賣樓宇好熟手), 做埋操手拉人脈
地主隻眼開隻眼閉
鬼佬NGO+SALES stand by 做民意賣試劑
醫霸&陀地檢測, 控制供應好做市好開心

利申, 隨口up. ...
我看今時不同往日了。中央既支持在港建方艙醫院,我認為要在深圳支援驗測不會是問題。

引用:
原帖由 絕世小魚 於 2020-7-24 04:20 PM 發表

謝.SHS 我唔知係咩 NPL就知道
知之為知之,不知為不知,但是三人同行必有我師,擇其善者而從之

引用:
原帖由 G36 於 2020-7-24 05:07 PM 發表

深圳, 珠海支援驗測根本上可行
但要自私既黃公務員/政棍同醫霸配合就有好高既難度
佢地可以用成三百磅既Guideline泥玩死你

例如公務員:你既提議十分之好, 我地好樂意做
但根據指引第1234條話唔得
手則4567條話要部門ABCD批左先
之後要顧及行內意見先至開始起草方案...

故先要打怕(唔係嬴)霸權令其明白到愛國愛港重人民先有前途
而使其回歸
始終霸權養 ...
疫情早啲散,大家平安;疫情嚴重啲,打開香港醫療霸權的裂口就容易啲。

點都係好結果,係咪好阿Q呢?

回流番公院囉,BNO去英國給人勞役唔知收唔收

引用:
原帖由 starr 於 2020-7-25 08:13 AM 發表
班黑醫年年要加人工就話人手唔夠工作壓力大,見到有人黎掙飯碗就...
香港現時有沒有足夠人手/床位?

7月23日
醫學會會董陳以誠表示,根據醫學界議員陳沛然最新公布的研究,現時醫管局住院率不足一半,而兒科床位使用率僅約三成,因此醫管局並沒有人手不足的情況,毋須內地醫護支援。

7月25日
醫院管理局總行政經理(醫療成效及科技管理)庾慧玲回應時表示,本港目前最主要是病床不足,並指局方已減少非必要及非緊急服務,以騰出人手。

好迷惑喎!難道醫學會暗藏一支後備軍及一所醫院,連醫管局都不知道?

引用:
原帖由 沉淪緊的腥港 於 2020-7-25 08:42 PM 發表 
今日一百個病人等入院,足個屁
即是有人發布假消息囉?
散布假消息可有犯法嫌疑啊!
警方近日留意到有人在不同社交媒體及通訊平台發放一連串失實資訊,當中涉及政府現金派發計劃、新冠肺炎疫情、抗疫措施,以及不同社會議題等。今日(25日)採取行動,在青衣拘捕1名39歲男子,涉嫌「使用無線電話傳送虛假訊息」。消息指,該名被捕男子任職環保回收行業。

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-7-26 06:01 PM 發表

武漢肺炎係中國搞出嚟

傳到來香港

香港政府配合中國

中門大開

社區爆發

之後醫療系統不勝負荷

政府「順理成章」引入中國醫生「幫手」

成件事鬼到不堪

即是打個比喻有個賣殺蟲水嘅人放啲蟲入你屋企

見你搞唔掂就走埋嚟話「幫你」,賣殺蟲水畀你

嗰啲殺蟲水仲要係假嘅 ...
有道理,而且黑暴七一遊行、泛民初選也在配合港府聚集人群,讓疫情四散加速。
所以今次是北京、港府、黑暴、泛民四方合作各取所需:北京、港府旨在乘機輸入中國醫護,黑暴、泛民旨在攬炒,真是合作無間皆大歡喜的計劃🎉🎉🎉

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-7-26 06:32 PM 發表

稻香群組

富臨群組

慶回歸群組

呢啲點解釋
呀,所以是北京、港府、建制、泛民、黑暴五方合作才對。原來香港是這麼團結一致,萬眾一心。係咪覺得好完美、好夢幻呢?

引用:
原帖由 孺子牛 於 2020-7-26 07:57 PM 發表

俾啲有錢人知道x和收咗肺炎患者,仲邊有有錢人去x和?

私醫追求私利,唔肯為香港公共醫療出哪怕係少少力,就算佢地醫療資源幾充足都好,對香港抗疫根本一啲幫助都冇!

即然私器不能公用,邊個邊個就唔好再話香港醫療資源充足,虛偽得佢地啊! ...
牛兄你有否注意到香港醫學會中人,一部分前幾日説醫療資源充足(所以政府不應了引國內援手),另一部分説醫療資源不足(所以政府無能)。

所以不管資源足與不足,都是政府沒做對事,我實在佩服香港醫學會聰辯無雙,何不索性跟香港大律師公會合併呢?

引用:
原帖由 csl225 於 2020-7-26 09:11 PM 發表

佢帶頭罷工, 又唔係醫護, 唔明醫管局點解唔做嘢炒咗佢, 咁佢就唔可以用醫護界身份參選。
好老實講,現在泛暴派議員是一種高危職業,企后D比手足插,企前D比國安法祭旗。

咪任佢玩住先囉。不要忘了羅冠聰也當過議員登上人生高峰,最后咪坐監著草收場囉。

引用:
原帖由 discuss.woddboy 於 2020-7-28 06:30 AM 發表
香港醫學會新連任蔡堅不到一週前講了甚麼風涼話?要不要出來道歉一下?

你們這班醫生選了這款會長出來害香港市民不覺得很羞恥嗎?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]