• 瀏覽: 5,278
  • 回覆: 4
+2
引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-7-24 11:47 AM 發表

這次新冠下內地醫護來港馳援是個楔子議題,撕開本地醫護抗拒內地醫護到港行醫的防線。若然內地醫護在香港抗疫出色,既有先例,醫學會班人以後就可能給人分薄利益了。當然要想盡辦法反對啦。 ...
今朝搭車電台黃節目已為醫學會打底
稱內地醫護不合香港"規矩"云云

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-7-24 12:38 PM 發表

所以三月份中國馳援各國包括意大利、西班牙又怎解釋呢?黃人已經自我升呢比白人更高尚?這是以下犯上的死罪啊
人為財死...老共又如何

即使香港死一大堆人又何妨?
只是重黠係最重要係自己無事
留返條命等收錢

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-7-24 12:46 PM 發表

馳援四海保平安
唯獨不能進香港
某病毒檢測中心被業主入稟撤銷租約

地主,醫霸,鬼佬&法棍基情四射
保平安?食得架?

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-7-24 03:30 PM 發表

港府聘用兩間內地私營公司為香港提供病毒檢測,其中一間是「華大基因」開設的華昇診斷中心。它在今年6月租用大埔太平工業園一單位,擬作檢測中心,引起附近居民反彈。而單位業主亦於昨日(23日)向高院入稟,指稱是受對方誤導才同意租出單位,因此要求法庭頒令撤銷租約,並要求賠償。
本案原告大埔綉花工藝有限公司在入稟狀稱,它是大埔汀角路太平工業園A座其中一層的業主。它在今年6月16日與被告華昇診斷中心有限公 ...
好有朱婆婆港珠澳大橋既味道

法棍搵料(律師樓買賣樓宇好熟手), 做埋操手拉人脈
地主隻眼開隻眼閉
鬼佬NGO+SALES stand by 做民意賣試劑
醫霸&陀地檢測, 控制供應好做市好開心

利申, 隨口up.

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-7-24 04:25 PM 發表

我看今時不同往日了。中央既支持在港建方艙醫院,我認為要在深圳支援驗測不會是問題。
深圳, 珠海支援驗測根本上可行
但要自私既黃公務員/政棍同醫霸配合就有好高既難度
佢地可以用成三百磅既Guideline泥玩死你

例如公務員:你既提議十分之好, 我地好樂意做
但根據指引第1234條話唔得
手則4567條話要部門ABCD批左先
之後要顧及行內意見先至開始起草方案...

故先要打怕(唔係嬴)霸權令其明白到愛國愛港重人民先有前途
而使其回歸
始終霸權養活香港相當人口
現時經濟又大洗牌, 霸權死左加煩添亂仲衰

關鍵是特首及其班子的決心
諸葛亮打孟獲都唔係一次攪好
無返老共既毅力和見血的覺悟都無法執行(結果已是題外話了)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]