• 瀏覽: 1,005
  • 回覆: 6
  • 追帖: 1
特朗普揚言“不排除封閉更多領使館”,等同政治宣戰。中國對美方空喊指責等同示弱,毫無意義。
中國應該先下手為強;即時宣告“封閉香港美國領使館,驅逐所有人員”作回應。並且公開美國駐港人員以往在香港犯罪的証據。

美夷聲勢凶
正面作交鋒
以眼必還眼
反封衡閉封

“抗議”留待他們做吧。

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-7-23 13:27 發表
特朗普揚言“不排除封閉更多領使館”,等同政治宣戰。中國對美方空喊指責等同示弱,毫無意義。
中國應該先下手為強;即時宣告“封閉香港美國領使館,驅逐所有人員”作回應。並且公開美國駐港人員以往在香港犯罪的証據。

美夷聲勢凶
正面作交鋒
以眼必還眼
反封衡閉封

“抗議”留待他們做吧。 ...
中國應該係同顛佬耍緊太極,以柔制鋼,等顛狗自以為佔咗上風,自動收斂。

引用:
原帖由 平常的人 於 2020-7-23 13:48 發表

中國應該係同顛佬耍緊太極,以柔制鋼,等顛狗自以為佔咗上風,自動收斂。
見到中國在耍太極,心中不 以為然。

現在的中國領導階層,不是有勇無謀
特朗普最近講到咁明白,贏中國就贏選舉
點先叫做贏? 點先可以令中國跪下?
中國冇可能認輸,就算私下有密議
大家仲記唔記得,之前國務卿無啦啦同中國駐美大使會面
完全冇公開內容,傾完出黎各說各話
連邊方主動約見都成羅生門

凡事留一步,侵侵能否連任成為關鍵
如果川建國真是中國想要的
寧願未來四年同侵侵打交道,都唔想再同民主黨人玩
拜登都講得咁白,話只要選上,一上台就經濟制裁中國

中國現階段有可能不主動出擊
等侵侵再關一個領事館再出手
係人都知侵侵要攞威黎為自己選情加分
雖然目前睇黎佢連任不樂觀
不過呢條友手上握有大權,為左連任咩野痴線野都玩得出黎
中國要唔要陪佢玩

侵侵想贏,一定要有件大事,中國俾個CREDIT美國
然後大肆宣揚,美國贏左,侵侵至有機會連任
如果中國唔配合
一直硬碰硬到選舉,侵侵絕對佔唔到便宜,也不會為選情加到幾多分

引用:
原帖由 sclee1209 於 2020-7-23 15:35 發表
現在的中國領導階層,不是有勇無謀
特朗普最近講到咁明白,贏中國就贏選舉
點先叫做贏? 點先可以令中國跪下?
中國冇可能認輸,就算私下有密議
大家仲記唔記得,之前國務卿無啦啦同中國駐美大使會面
完全冇公開內容,傾完出黎各說各話
連邊方主動約見都成羅生門

凡事留一步,侵侵能否連任成為關鍵
如果川建國真是中國想要的
寧願未來四年同侵侵打交道,都唔想再同民主黨人玩
拜登都講得咁 ...
此言甚是;神某太衝動了。

依家疫情問題根本無乜人來往才玩這招🤔🤔

引用:
原帖由 sclee1209 於 2020-7-23 03:35 PM 發表
侵侵想贏,一定要有件大事,中國俾個CREDIT美國
然後大肆宣揚,美國贏左,侵侵至有機會連任
如果中國唔配合
一直硬碰硬到選舉,侵侵絕對佔唔到便宜,也不會為選情加到幾多分 ...
下, 你講緊乜野呀?
浸浸連唔連到任, 就睇佢關咗幾多間中國大使館?
有咩係中國唔使付出, 唔使認輸, 但可以俾到credit俾老美呀?
浸浸癲個喎?  搞華為中興, 搬台積電返美國, 趕晒啲中國留學生走, 打貿易戰, 抹黑中國, 搞印太策略, 捧阿三上, 菲越上枱和中國打對台, 和台灣提升關係, WHO, 新冠疫情甩鍋等, 全方位打壓中國, 中國仲要同佢合作多4年?
當年如果係希拉妮上台, 分分鐘已把台灣賣了給我們.

中國人, 真係從來只係輸自己.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]