• 瀏覽: 18,817
  • 回覆: 185
+9
引用:
原帖由 gammy 於 2020-7-23 09:23 AM 發表
不如禁足算,沒時間食野,食個麵包都唔得
吊咁搞永遠唔完,之前關口,放毒入黎
咁你應該問下美國大總統, 如果唔係佢放任美國人民, 任由佢地繼續全世界播毒, 香港人點洗日日戴口罩?

賣唇膏化粧品的金翅扑街鳥,
根本淨係戴口罩得啦, 無人
再買唇膏, 因為用唔著呀!

全民禁足令就冇缺口,係唔係想咁?

引用:
原帖由 Aasia 於 2020-7-23 09:09 AM 發表

//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200723/photo/0723-00176-007b1.jpg

新冠肺炎疫情嚴重失控,香港全面失守,但政府遲至昨日才推出加強版的口罩令,除了公共交通工具外,規定今日起所有室內公眾地方、巴士總站及轉乘處亦要戴口罩,為期十四日。專家批評政府防疫一直滯後,新口罩令措施又「半桶水」,不一併涵蓋所有巴士站,永遠留有防疫缺口。 ...
下面幅圖係咪講緊你?自己對號入座啦🤗

引用:
原帖由 esmp!!! 於 2020-7-23 09:20 AM 發表
搵野黎插!
就算無強制,我都無見過有人喺室內公共場所會唔戴口罩囉。。香港人個個都咁驚死!!
只要你去中環行下,大能把死鬼唔戴罩,連制造Pizza洋老闆、洋店員都無罩

引用:
原帖由 gammy 於 2020-7-23 09:23 AM 發表
不如禁足算,沒時間食野,食個麵包都唔得
吊咁搞永遠唔完,之前關口,放毒入黎
要吊就吊7.1.出黎行同7xx投票戈班啦,一直有輸入都冇爆社區,D反對派就推播毒活動,佢地想大家對社會不滿,就有機會推翻政權啦

引用:
原帖由 大林林 於 2020-7-23 10:21 AM 發表

只要你去中環行下,大能把死鬼唔戴罩,連制造Pizza洋老闆、洋店員都無罩
我成日行pp landmark ifc真係未見過囉。

有禁好過唔禁

再空氣不留通的就一定要戴口罩,對別人對自己負責

不如死左佢好過拉,變9倒個
社會好似做咩都唔得

室外不可行,有很多戶外體力勞動工作,強行載口罩 中暑機會大。

尼個政策不徹底,全城停頓冇水冇電 乜𠃊都冇..........⋯,生存下必強者!
咁咪死𠃊曬,冇交嗌

香港人淨係識靠政府立例才懂得做!?難怪成蟲話:香港人唔管唔得

提出在外運動都要戴口罩嗰D人,—定係智障的!

我係政府場館返工

返親工都有市民唔戴口罩入場

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]