• 瀏覽: 3,888
  • 回覆: 10
+2
引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-24 10:00 AM 發表

共匪只能同假民主罪惡之國鬥衰, 同普通一個先進國家比係冇得比, 但數強既野美國KO中國
假食物, 全球空氣污染城市一百大一半係中國, 人權指數新聞自由全部排到近尾,
肺炎隱瞞害死無數自己人民, 人民福利各樣民生排名都落後, 中國人連平均壽命都短過任何先進國家,
要數衰野, 中國大把, 晤需要數個D 個別事件, 根本D 大問題係廣泛到全國都發生 ...
事實卻是
美國肺炎的死亡人數比中國的確診人數更多

當然,你又會出動萬用詞語: 中國數字做假

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-24 11:06 AM 發表

一個做假+隱瞞, 另外一個確診#1,
永遠只能同另外一個假民主國美國鬥衰, 好既永遠冇得鬥
美國在全世界推銷“ 民主”
中國當然是要睇清睇楚, 先至決定“ 買” 定“ 唔買” 啦
🤗🤗🤗

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-24 11:19 AM 發表

一個假民主國推銷民主, 另外一個獨裁極權國話自己係"全過程民主", 會聽從人民意見
兩個都係騙徒 共狗就只能同呢D 假民主國鬥賤

中國睇清睇楚乜? 人地維尼一早話要無限連任, 根本冇興趣比你D 賤民話事 ...
你認同美國是假民主就可以

咁中國要跟這些“ 假民主” 嗎?

寧要真小人
不要偽君子

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-24 11:26 AM 發表

美國點假民主, 關我鬼事? 美國人折墮同我無關
中國折墮當然同我身邊既親友都有關, 當然我要批評
香港人點折墮當然你呢D 大陸5毛晤CARE, 最好香港折墮到同你地一樣,
多D 人一齊PK令你冇咁自卑 ...
關你鬼事就得啦

即係你認同中國不必學習美國的“ 民主” 啦
中國點折墮呢?
起碼中左美國肺炎有得醫, 免費醫,幾老幾難醫都會醫.

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-24 11:47 AM 發表

冇人話中國要學習美國既民主, 因為美國根本冇民主,
要參考都應該參考真民主, 例如北歐
永遠都要同美國最差既比較, 可憐
成日話中國抄襲別人
點解在' 民主” 呢樣野
卻又要千方百計要揾抄襲對象呢?

點解美國以至全世界又唔抄北歐呢?

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-24 11:54 AM 發表

深圳D 富商進步, 錢搵多左, 因為全國科技發展靠深圳詐,
北韓咁衰, 北韓人做反啦, 食慣屎當然晤知食屎慘啦, 傻人
冇錯
食慣左西人既屎
仲覺得西人D屎好好味

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-25 08:56 AM 發表

參考北歐都晤識參考就抄罷啦, 反正呢個黨都係跟主歐美走,
搵$$, 霸權學完就學埋人地民生, 反正你國民生水平咁廢
人地幾多人口
中國幾多人口呀

全世界都學到北歐既咩
點解最近既歐洲都唔抄/ 抄唔到呀

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-25 09:22 AM 發表

你中國幾多$$, 人地北歐幾多國庫?
你國用係社會人民福利百分比連墨西哥都不如! 但去到外面就扮大豪客, 亂FING錢
又係信數據, 指數,排名
😄😄😄
中國的國家福利其實唔差
詳細我唔敢講
但最少深圳廣州六十歲以上免費搭交通工具

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-25 08:51 AM 發表

下? 聽講大陸有D 地方因為肺炎冇工做冇野食, 政府又晤比錢, 成班人求乞
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=191182632333305&id=107258270725742

你好似連大陸點樣都晤了解, 因為自卑所以將大陸幻想成烏托邦, 其實就係屎國一個 ,
D 錢用黎比外國都晤比自己人民:smile_3 ...
冇人會幻想大陸係烏托邦
相反
係你幻想大陸係地獄國

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-25 10:00 AM 發表

晤信數據, 憑空想像
美國有D 城市都有免費搭交通工具,
不過同大陸一樣老人乜7 都冇, 醫療要比$$, 養老金晤夠生活
唔使憑空想像
真正在大陸生活過就知

南波灣才憑空想像大陸是人間地獄

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-26 05:56 PM 發表

咩叫大陸生活?
深圳呢D一線有錢政府重視科技城市生活 同 個D 空氣污染嚴重窮廢城市係兩回事,
佢地盡曬力谷既一線城市都係不外如是, 只係唔係差到地獄, 但都唔係好得去邊
香港更加唔係拒地既一線城市
D 數據點解你覺得反映唔到你眼見既野, 會唔會因為你係5毛 定係你見既等如好似大陸人去北韓觀光遊, ...
在大陸可以自由活動架
你以為去大陸好似去北韓咁
要指定導遊去指定景點呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]