• 瀏覽: 3,900
  • 回覆: 61
+2
引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-24 10:00 AM 發表

共匪只能同假民主罪惡之國鬥衰, 同普通一個先進國家比係冇得比, 但數強既野美國KO中國
假食物, 全球空氣污染城市一百大一半係中國, 人權指數新聞自由全部排到近尾,
肺炎隱瞞害死無數自己人民, 人民福利各樣民生排名都落後, 中國人連平均壽命都短過任何先進國家,
要數衰野, 中國大把, 晤需要數個D 個別事件, 根本D 大問題係廣泛到全國都發生 ...
係呀, 大陸咩都最衰, 其實你d人咁撚反共早就應該死左唔知幾多世啦, 但又唔知點解你仲可以咁自由係度咁大言不慚鬧共產黨? 究竟係咩原因? d黃絲係咪全部思覺失調, 被害型妄想症呢

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2020-7-24 10:30 AM 發表

事實卻是
美國肺炎的死亡人數比中國的確診人數更多

當然,你又會出動萬用詞語: 中國數字做假
一個做假+隱瞞, 另外一個確診#1,
永遠只能同另外一個假民主國美國鬥衰, 好既永遠冇得鬥

引用:
原帖由 andy14011982 於 2020-7-24 10:58 AM 發表

係呀, 大陸咩都最衰, 其實你d人咁撚反共早就應該死左唔知幾多世啦, 但又唔知點解你仲可以咁自由係度咁大言不慚鬧共產黨? 究竟係咩原因? d黃絲係咪全部思覺失調, 被害型妄想症呢 ...
因為香港未完全被大陸接管, 國安法剛剛開始, 要盡情比大家知呢個政府點PK
乜要死先叫慘, 個標準可以再低嗎?
鬧兩鬧冇左份工, 公司都要摺埋 呢D未夠慘,
遲D 推埋個社會信用評分, 扣到你買機票都晤得, 搵工都搵晤到, 睇你點

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-24 11:06 AM 發表

一個做假+隱瞞, 另外一個確診#1,
永遠只能同另外一個假民主國美國鬥衰, 好既永遠冇得鬥
美國在全世界推銷“ 民主”
中國當然是要睇清睇楚, 先至決定“ 買” 定“ 唔買” 啦
🤗🤗🤗

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2020-7-24 11:14 AM 發表

美國在全世界推銷“ 民主”
中國當然是要睇清睇楚, 先至決定“ 買” 定“ 唔買” 啦
🤗🤗🤗
一個假民主國推銷民主, 另外一個獨裁極權國話自己係"全過程民主", 會聽從人民意見
兩個都係騙徒 共狗就只能同呢D 假民主國鬥賤

中國睇清睇楚乜? 人地維尼一早話要無限連任, 根本冇興趣比你D 賤民話事
維基解密WIKILEAKS 爆既文件, 連CIA都知道維尼貪戀權力
人地決定買定晤買? 你自己幻想下好喇

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-24 11:19 AM 發表

一個假民主國推銷民主, 另外一個獨裁極權國話自己係"全過程民主", 會聽從人民意見
兩個都係騙徒 共狗就只能同呢D 假民主國鬥賤

中國睇清睇楚乜? 人地維尼一早話要無限連任, 根本冇興趣比你D 賤民話事 ...
你認同美國是假民主就可以

咁中國要跟這些“ 假民主” 嗎?

寧要真小人
不要偽君子

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2020-7-24 11:21 AM 發表

你認同美國是假民主就可以

咁中國要跟這些“ 假民主” 嗎?

寧要真小人
不要偽君子
美國點假民主, 關我鬼事? 美國人折墮同我無關
中國折墮當然同我身邊既親友都有關, 當然我要批評
香港人點折墮當然你呢D 大陸5毛晤CARE, 最好香港折墮到同你地一樣,
多D 人一齊PK令你冇咁自卑

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-24 11:26 AM 發表

美國點假民主, 關我鬼事? 美國人折墮同我無關
中國折墮當然同我身邊既親友都有關, 當然我要批評
香港人點折墮當然你呢D 大陸5毛晤CARE, 最好香港折墮到同你地一樣,
多D 人一齊PK令你冇咁自卑 ...
關你鬼事就得啦

即係你認同中國不必學習美國的“ 民主” 啦
中國點折墮呢?
起碼中左美國肺炎有得醫, 免費醫,幾老幾難醫都會醫.

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-24 11:13 AM 發表

因為香港未完全被大陸接管, 國安法剛剛開始, 要盡情比大家知呢個政府點PK
乜要死先叫慘, 個標準可以再低嗎?
鬧兩鬧冇左份工, 公司都要摺埋 呢D未夠慘,
遲D 推埋個社會信用評分, 扣到你買機票都晤得, 搵工都搵晤到, 睇你點 ...
咁你咪睇下將來點囉, 最簡單只係睇隔嚟深圳, 其實個城市係不斷進步, 越來越現代化, 生活水平越來越高, 呢d就係民生, 對政府不滿既聲音一定比香港少,  你d人開口埋口只識鬧大陸, 事實上如果大陸真係咁衰, 唔使700萬香港人做反啦, 14億人都反啦, 你都傻既

引用:
原帖由 andy14011982 於 2020-7-24 11:37 AM 發表

咁你咪睇下將來點囉, 最簡單只係睇隔嚟深圳, 其實個城市係不斷進步, 越來越現代化, 生活水平越來越高, 呢d就係民生, 對政府不滿既聲音一定比香港少,  你d人開口埋口只識鬧大陸, 事實上如果大陸真係咁衰, 唔使700萬香港人做反啦, 14億人都反啦, 你都傻既 ...
曱甴多井蛙,永遠唔肯放眼望世界,成日以為自己仲好把炮...可惜時代變咗啦,仲以為自己好醒呢下先慘。幾時都話,腦殘系冇得救嘅

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2020-7-24 11:35 AM 發表

關你鬼事就得啦

即係你認同中國不必學習美國的“ 民主” 啦
中國點折墮呢?
起碼中左美國肺炎有得醫, 免費醫,幾老幾難醫都會醫.
冇人話中國要學習美國既民主, 因為美國根本冇民主,
要參考都應該參考真民主, 例如北歐
永遠都要同美國最差既比較, 可憐

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-24 11:47 AM 發表

冇人話中國要學習美國既民主, 因為美國根本冇民主,
要參考都應該參考真民主, 例如北歐
永遠都要同美國最差既比較, 可憐
成日話中國抄襲別人
點解在' 民主” 呢樣野
卻又要千方百計要揾抄襲對象呢?

點解美國以至全世界又唔抄北歐呢?

引用:
原帖由 andy14011982 於 2020-7-24 11:37 AM 發表

咁你咪睇下將來點囉, 最簡單只係睇隔嚟深圳, 其實個城市係不斷進步, 越來越現代化, 生活水平越來越高, 呢d就係民生, 對政府不滿既聲音一定比香港少,  你d人開口埋口只識鬧大陸, 事實上如果大陸真係咁衰, 唔使700萬香港人做反啦, 14億人都反啦, 你都傻既 ...
深圳D 富商進步, 錢搵多左, 因為全國科技發展靠深圳詐,
北韓咁衰, 北韓人做反啦, 食慣屎當然晤知食屎慘啦, 傻人

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-7-24 11:54 AM 發表

深圳D 富商進步, 錢搵多左, 因為全國科技發展靠深圳詐,
北韓咁衰, 北韓人做反啦, 食慣屎當然晤知食屎慘啦, 傻人
冇錯
食慣左西人既屎
仲覺得西人D屎好好味

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]