• 瀏覽: 5,389
  • 回覆: 122
+7
新冠肺炎疫情持續惡化,港府繼早前實施乘搭公共交通工具時強制戴口罩,食物及衞生局局長陳肇始今日公布,考慮到最新疫情進展,尤

轉載 ~
新冠肺炎疫情持續惡化,港府繼早前實施乘搭公共交通工具時強制戴口罩,食物及衞生局局長陳肇始今日公布,考慮到最新疫情進展,尤其近期個案都是涉及不戴口罩的活動,認為需採取更嚴厲措施,公共交通工具轉乘處及總站,以及任何的室內公眾地方,都要強制戴口罩,措施將於明日起生效,為期14日,直至8月5日。

《香港疫慌》專頁: http://hk.on.cc/fea/hkdisease
公共地方須強制戴口罩。
商場等室內公眾地方要強制戴口罩。

公共交通工具轉乘處及總站,以及任何的室內公眾地方,都要強制戴口罩,措施將於明日起生效,為期14日,直至8月5日。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200722/bkn-20200722121242813-0722_00822_001.html

引用:
原帖由 A1000 於 2020-7-22 02:06 PM 發表
新冠肺炎疫情持續惡化,港府繼早前實施乘搭公共交通工具時強制戴口罩,食物及衞生局局長陳肇始今日公布,考慮到最新疫情進展,尤

?20200722135225

轉載 ~
新冠肺炎疫情持續惡化,港府繼早前實施乘搭公共交 ...
仲可唔可以室內食飯?除低口罩飲啖水?求解

我們每日都已經這樣做了。

D藍屍廢老成日唔戴罩

由百份九十推上九十五

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2020-7-22 02:08 PM 發表
除低口罩食粒糖?
除低口罩剔牙?
公共洗手間內除低口罩嘔?

引用:
原帖由 CY_Alex 於 2020-7-22 02:15 PM 發表
D藍屍廢老成日唔戴罩
D 曱甴出黎攪事就真係好多唔識帶口罩, 可能係有心出黎播毒. 曱甴有幾咁自私就係人都知.

引用:
原帖由 CY_Alex 於 2020-7-22 02:15 PM 發表
D藍屍廢老成日唔戴罩
根本係d曱甴......疫情冇事即刻出黎攪事 (父親節) 0左1排本地確診就有
1x-20爆計返潛伏期........就係71.........

仍然有人在街上唔戴口罩/拉低口罩,邊行邊食煙

美國列為重大疫區,檢疫措施與印巴看齊。

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2020-7-22 14:08 發表

正常都唔會喺室內走廊嗰度,飲水食飯啩?

已經日日罩不離口

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-7-22 14:09 發表
我們每日都已經這樣做了。
最緊要保持個人衛生,外出時必須要戴口罩。回到家裏記得洗手,換衫沖涼。

十個拉低口罩到下巴戴既,佔七,八個都係果班死煙剷,幾時先禁呢x街!

引用:
原帖由 aded 於 2020-7-22 14:22 發表
由百份九十推上九十五
冇計啊!自從7月頭開始,香港日日都成百人中招,再係咁好快會打爆醫院。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]