• 瀏覽: 923,329
  • 回覆: 245
  • 追帖: 225
+755
引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-8-1 03:15 AM 發表
新鮮熱辣沈大師講金, 好詳細

https://www.youtube.com/watch?v=eW90S3AI-C0
@big3624 big兄來聽聽

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-8-1 06:54 AM 發表
八月一日

至敬

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-8-1 01:35 PM 發表

big兄聽到沈大師話金價可能回到1780一定會好開心
失去過才會珍惜

引用:
原帖由 太大星 於 2020-8-1 02:27 PM 發表

我重以為係科姐啲嫁妝嚟
星兄不要看圖作文

引用:
原帖由 清晨小小樓奴 於 2020-8-1 02:57 PM 發表

肚臍餅

引用:
原帖由 big3624 於 2020-8-1 03:06 PM 發表

多謝科姐
希望大師話回調3個位,1900, 1850, 1820可以再入多少少貨
到時齊齊入貨

引用:
原帖由 scottiehong 於 2020-8-1 08:46 PM 發表
下星期五出錦囊
又喜又驚

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2020-8-2 10:44 AM 發表

我都諗緊這個問題,好多老人家都無智能電話好多都唔識字,如果要推健康碼政府都要諗這問題,可出部像平安鐘跟身的裝置給老人和沒用智能手機的人,有個好處有些沒記性老人走失後更易找到,,,,但要愚港人用健康碼推行舉步維艱呀睇下中央林鄭用什麼解決 ...
現在用平安鐘都會跟一個智能電話,而且內地、澳門都已經行緊健康碼,唔使擔心咁多,照行照做得啦

引用:
原帖由 太大星 於 2020-8-2 12:30 PM 發表

如果我係賊,我會𢵧人多買硬嘢嗰日去行山排隊問價找獵物,每次買一二十條硬嘢嘅人都唔少,係大茶飯,所以馬兄先至講每次最多四條。
大量入貨上三樓買啦

引用:
原帖由 清晨小小樓奴 於 2020-8-2 01:15 PM 發表

帶定雙面外衣,平光眼鏡,帽,經電梯/扶手梯去地面/天橋⋯都係地面出衝上埋站巴士撤退⋯
good idea

引用:
原帖由 big3624 於 2020-8-2 02:57 PM 發表

會唔會係好似獅子銀行,P理財之上仲有尚玉戶口先上得去?
2樓?我係總行會迷路,有次去完股票counter上上落落先去返大門口

引用:
原帖由 太大星 於 2020-8-2 02:15 PM 發表

下次知道,留意係三樓落嚟單拖緊張嘅女人。
無買餸車

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2020-8-2 02:16 PM 發表

我去過一次利記買,出黎嗰陣有啲緊張,因為入得去唔係買左金就係放左拎住現金,好易認,好驚有人喺出面埋伏😂
恆生都話仲有其他服務,未必個個買金... ...
真係唔多安全,尤其最近好多人買小銀銀

引用:
原帖由 big3624 於 2020-8-2 03:12 PM 發表

科姐你話上3樓喎,2樓係咪買外滙?不過我平常都係1樓大堂,但已經有10年無入去總行
我都係去1樓多

引用:
原帖由 清晨小小樓奴 於 2020-8-2 03:08 PM 發表

這沒有去過,師兄唔講我都不知道,行山總行保管箱位加大咗幾年,舊位冇記錯係睇股票嘅投資區,反而中環建行有去過,位不多,要得閒親身問吓,有時會因有人退箱而碰巧有位⋯ ...
中銀可以打電話去客服問邊間分行有吉箱

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]