• 瀏覽: 923,563
  • 回覆: 12
  • 追帖: 225
+755
支持馬兄!

引用:
原帖由 theyuen2000 於 2020-7-22 12:49 PM 發表
阿爺都係唔好派醫療隊來香港啦,救左都係比城邦cheap精diu返轉頭
唔理得咁多了。當香港醫療爆煲后+林鄭開口,佢哋會落來支援我哋。

陳局長好似係高風險國家名單加入美國!

引用:
原帖由 33Chris 於 2020-7-22 01:26 PM 發表

講真, 真係唔駛理D黃狗UP乜......
係啊,如果佢哋出事,而香港嘅醫療系統真係爆煲,我唔信佢哋唔會接受內地派來嘅醫療服務。

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2020-7-22 05:12 PM 發表

佢地乜都講得出口。以現在情形,開始失控
已經去到走火入魔嘅地步!無得救了!

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2020-7-29 09:54 AM 發表

Irish我未聽過, 但係Scottish應該仲難聽 🙈
Welsh口音都幾難聽。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-7-31 09:26 PM 發表
羅冠聰陳家駒等6名流亡海外港人 涉違國安法被通緝

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200731/bkn-20200731211311667-0731_00822_001.html
他們不用回來了,永遠呆在民主國家吧!

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2020-8-3 09:49 AM 發表

好睇個監製/負責人咩立場. 6點半新聞比83台成日loop嘅好, 啲短節目就睇主持人咩立場. 教英文係黃嘅但係講天氣應該係藍嘅.
天氣節目,你指的是前天文台科學主任梁榮武?

引用:
原帖由 tigerg 於 2020-8-6 02:27 PM 發表
肖磊 好文共享.:

美國經濟成定時炸彈,盟國自身難保何去何從。

https://mp.weixin.qq.com/s/TM2qXrorbc6bvEwm0dzBFg
"關于疫苗,我本人並不樂觀,目前的新冠疫苗研制,是把十年以上的疫苗研制周期縮短為一到兩年,這不符合科學邏輯,難度是巨大的。"

作者認爲我們到2021年都未能研發疫苗?

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2020-8-6 06:05 PM 發表
政府可恥,亞爺可恨,大白菜價 打破醫療(覇權)的缺口
龐斷檢疫系統,令大部分私營醫院、化驗所 見財化水

mola mola,算盤打唔響,賤物鬥窮人,無得食人血饅頭

........................................................

政府欽點3化驗所做檢測涉瓜分 ...
沒得賺小錢錢,好慘啊!

引用:
原帖由 royrac 於 2020-8-7 04:06 PM 發表

唔強制, 又何來會有健康碼呢? 連強制人驗都做唔到, 又點強制人地一定要SHOW健康碼呢? 強制加健康碼, 其實係同一SET野.
政府可以規定所有人士進入餐廳、公共交通、商場、圖書館等場所須持有健康碼。這就相當於施行強制檢測,因爲沒有健康碼就什麽地方也去不了。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-8-7 10:49 PM 發表
盧公公榜上有名

嘩,好撚驚啊!

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-8-14 09:27 PM 發表

Ford 有一隻跟Mazda Bongo幾乎一樣的貨van,在香港幾乎只有政府才買
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/dd/Mazda_Bongo_Brawny_101.JPG/1200px-Mazda_Bongo_Brawny_101.JPG ...
而家應該全部退役了,話晒都係歐盟前期/一期嘅車。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]