• 瀏覽: 923,526
  • 回覆: 359
  • 追帖: 225
+755
引用:
原帖由 科姐 於 2020-7-23 05:23 PM 發表

big兄都等咗好耐
big兄好在聽各位講1600左右入咗啲貨,如果唔係重sad,你唔好笑佢啦!

引用:
原帖由 科姐 於 2020-7-23 05:45 PM 發表

今年見過14xx
重講

引用:
原帖由 big3624 於 2020-7-23 05:47 PM 發表

未入夠貨已經好 sad 啦
唔同人唔同部署

半噸大師—一早講九成錢入實金,夠準

馬兄—開頭一半錢入金,後來八成,最後有錢就入,夠勇

大戶科姐—賣自住豪宅入金,夠膽

馬兄萬一入到萬七都唔眨眼

引用:
原帖由 boco2002 於 2020-7-23 06:35 PM 發表

假如將木火和金水分開看,會否指名聲和財富,一洗百年之恥?
其實打敗老美,台、日就無咗靠山,收台、釣魚島就唔會有問題,百年恥辱自然洗去。

引用:
原帖由 nldw 於 2020-7-23 08:21 PM 發表

字面上我都覺得係簡單咗,估計,可能係唔承認雙重國籍,申請咗在英國居留便沒有中國公民身份,一去冇回頭
要其他措施配合才可以堵塞漏洞,如常平兄講的停留外地半年以上要解釋的方法。

如果單以不乘認BNO作旅遊證件,只可以唔比持BNO嘅人登機返港,即係唔可以用BNO入英國停留超過半年,但特區又唔可以停留超過半年。破解就係用特區出入法國,再用BNO進入英國。

引用:
原帖由 alipaopao 於 2020-7-24 05:35 AM 發表

到時唔好俾老美用,費事有乜冬瓜豆腐又索償
除非疫苗分別好大,否則老美在公在私都唔會用中國產疫苗,西歐大部份國家都一樣,主要係美歐主導西醫科學多年,失去權威好難高價賣藥及設備。

中國只會對國民免費注射疫苗,相信會掉撥一批比世衞向窮國分派,並確認貸款十億美元比拉美國家買中國疫苗,也授權及協助幾個人口大國開生產線,所以中國疫苗不是免費的,但半賣半送。

引用:
原帖由 Moon1227 於 2020-7-24 06:28 AM 發表

多謝你關心

但我發誓, 呢種意外喺我人生之中從未發生過。 係要抽離同停止嘅訊號

我從來都討厭是非同politics, 但可惜我一眼關七, 太多小動作, 一睇就明, 點滴在心頭。

而有D事, 我太勉強自己嘞。

呢半年來, 我一直質疑自己值吾值咁去分配自己, 喺國內認識嘅同胞太可愛, 太pure!(處處為別人設想、亦盡力為香港 ...
Moon姐,你可能有抑鬱,唔係一定,只是可能,做多啲戶外活動或義工,同真人傾多啲計會有幫助,最好有專業樹窿。

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-7-24 09:53 AM 發表

有啲尾國華人講,尾國的數據信唔過,FDA跟藥廠眉來眼去,都信唔過,如果中國疫苗進口入大麻國,佢哋情願揸車過境去接種中國疫苗。
大麻國就唔知有冇中國疫苗,但應該會用英國疫苗,墨西哥就會有中國疫苗,但墨國可能封關。

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2020-7-24 01:22 PM 發表
忽發奇想, 如果習主席真係想侵侵連任但係又唔想做出D有損國家聲譽嘅事, 可以點幫佢呢?

最簡單一招, 就係公開支持民主黨嘅拜登, 咁美國選情一定逆轉

但係咁做即係明顯干擾外國選情, 我國當然唔會做啦, 咁就唯有轉少少改為簡接影響選舉喇!

辦法好簡單, 我地派迎春花花姐為主將, 加上趙立堅做先鋒, 一齊開足猛火同侵侵肥奧等大打嘴炮, 營造中國同侵侵陣營水火不容嘅跡象, 花 ...
將華春迎說成迎春華(花),醒

引用:
原帖由 科姐 於 2020-7-24 12:10 PM 發表

大叔玩野
講開攞籌, 今朝去利記見到人山人海, 買小銀仲要派籌, 先到先得, 大家留意
科姐講得出做得到,又去入貨。

引用:
原帖由 gogofit 於 2020-7-24 02:48 PM 發表

考慮下大陸戶口買賣紙黃金/紙白銀,最少可買10g金/1000g銀,回報好過做定期
唔好長揸,紙黃金有一定風險的,佢個價可以唔跟實金升跌,同埋買賣差價可以擴到好濶,有機會就吐現再入實金。

引用:
原帖由 科姐 於 2020-7-24 02:47 PM 發表

我買一両嘛, 行山有貨呀, 中銀就無喇, 仲話斷貨好耐
中銀話無99金定9999金?

引用:
原帖由 hanE 於 2020-7-24 02:27 PM 發表

😂😂😂😂😂躺著也中槍!笑死我,算啦,佢可能經痛!
唔係,佢可能有情緒問題,一個人容易諗太多負面野。

引用:
原帖由 PaoHow 於 2020-7-24 05:19 PM 發表

有睇過中銀紙金的定價條文,係參考倫敦黃金買賣價,例如
''每個買賣單位的本行買入價乃本行經參考本行的一安士倫敦黃金當前的賣出價''。

除非倫敦金大平賣,銀行唔可能單單壓低紙金的回收價。 ...
我都係用中銀紙黃金戶口,我問過戶口的風險,基本上銀行承包,但條文上有兩點,買賣可不依據實金價,差價可達4%,當時唔知有冇睇錯或理解錯。

我一直留意紙黃金及實金的相關風檢,亦都用紙黃金的安全性(設定安全)去challenge 末日大師,最後都係覺得在市場不理性嘅時候揸實金係穩陣好多,我哋今次買金嘅目的就係預防市場不理性去保本,所以先話唔好長揸紙金。

重有而家歐洲已經缺實金,當地買實金要付10%溢價,香港早幾年亦試過無實金賣。

引用:
原帖由 dustin 於 2020-7-24 04:57 PM 發表

我之前問過無9999, 得99, 但可能我出糧同主要戶口唔係用中銀,中銀用嚟開內地戶口卡,所以無咩錢,銀行唔肯幫我留貨。
銀行留貨只問貴姓同電話,佢只係懶。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]