• 瀏覽: 1,730
  • 回覆: 41
  • 追帖: 1

食環署昨日(21日)表示,該署留意到屯門中央廣場富臨酒家事件,前日(20日)上午已派員到有關餐飲處所巡查,發現該餐飲處所內有員工在處理食物時,未有按相關規定佩戴口罩,而供顧客使用的餐桌之間少於1.5米距離亦沒有作出有效分隔,涉嫌違反《預防及控制疾病(規定及指示)(業務及處所)規例》(第599F章),並指食環署已向有關餐飲業務負責人提出檢控,同時敦促該店負責人依照衞生防護中心的建議,自行停業清潔及消毒。食環署再指,前日下午再到富臨覆查,發現該店已停業,並會繼續留意其情況,採取跟進行動。

根據衞生防護中心的公佈,至昨日屯門中央廣場富臨酒家壽宴群組,已有10人受感染,當中8人是壽宴參加者,包括歌手麥德羅(第1739號個案)及其經理人劉麗萍(第1783號個案),其餘2人是曾於7月11日於該店用膳食客。富臨集團,於反修例運動中,曾因為接待於北角襲擊市民的福建幫,而被視為藍店。

-----------------------------
明知有人黎查廚師都唔戴口罩?
富臨真係大曬?30圍慶回歸會撿控嗎?

新聞來源連結:
https://hk.appledaily.com/local/ ... MTPDBPQMDK26DBLR5U/

廚房佬冇人見到 ,吐痰落去你都唔知啦

勿忘香港亂局你們有份推波助瀾
引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2020-7-22 10:40 AM 發表

廚房佬冇人見到 ,吐痰落去你都唔知啦
有人嚟查都唔帶,平日更加可想而知

「毒果妓者」想再幫班「黃血乞衣人」漂白都無用,大數據巳經證據係班「乞衣魔」播毒。

由始至終閣下的言論都虛無飄渺.一丁點實質證據也提供不出來.似夢囈多過舉證.
或者等你真有實證(或瞓醒)再來吧
煲豬肺湯飲都補唔翻 

西人有可口可乐,佢有可防可控
好多廚房佬在廚房裡面唔帶口罩或拉低口罩,以為冇人見到,所以咁多食肆中招。🥴

回覆 引用 TOP

選擇間較衞生嘅食肆比較安全

回覆 引用 TOP

以後唔敢幫襯佢喇,原來員工咁不衛生,管理不善,等執啦

回覆 引用 TOP

等執...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-7-22 12:40 PM 發表

「毒果妓者」想再幫班「黃血乞衣人」漂白都無用,大數據巳經證據係班「乞衣魔」播毒。

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-7-22 10:33 AM 發表
https://hk.appledaily.com/resize ... _c=/639x360/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/VTWRVL5STGNXQHEFSH6A7V7CU4.png

食環署昨日(21日)表示, ...
藍店富臨,壽終正寢!!!

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。

回覆 引用 TOP

毒果老細明知犯法都攪港獨啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-7-22 10:59 AM 發表

有人嚟查都唔帶,平日更加可想而知
藍店只會僱用藍屍,
黃絲僱員亦不會做得長,
藍店亦有特權,
通常不會有食環敢惹牠們。

你的天國近了,
請黑狗,藍屍,小粉紅,五毛等趁早悔改,
更要趕快還債。
其實現在出街吃飯直係搵命搏,你諗吓,如果廚房佬冇罩處理食物,就可以將白切雞變咗做口水雞㗎!

永不放屁 誓不洗頭
好多曱甴勞廚房
e.g. 插差佬話係工程師, 想去英國, 上機比人拉果件

回覆 引用 TOP

主題標籤 #口罩
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]