• 瀏覽: 7,426
  • 回覆: 128
+4
引用:
原帖由 ac_cml 於 2020-7-21 05:49 PM 發表

死黑警, 有事唔好睇醫生
美國好多黑警。。。仲有聯邦黑探員, 吊埋佢老母啦。
英國都有。

點新聞》(英語:Dot Dot News)是一家總部位於香港、於2016年開設的親建制派網上媒體[1][2][3]。

點新聞 Dot Dot News  
語言
繁體中文
總部
香港南區田灣海旁道7號興偉中心2-3樓
網址
www.dotdotnews.com
推出時間
2016年8月17日(官方網站)
《點新聞》被指多次製造及散播假新聞,2019年9月,其臉書專頁被臉書以「內容散播仇恨,存在謠言」為由刪除[1][4],《點新聞》則認為臉書的處理手法是打壓新聞自由以及政治打壓[5]。

背景        編輯
2016年1月,香港《大公報》與《文匯報》兩家傳統媒體合併為「香港大公文匯傳媒集團」。2016年8月,大公文匯傳媒集團嘗試在新媒體的時代下進行革新,將新聞內容更廣泛地傳播和覆蓋至互聯網和互聯網端,以吸引年輕群體和受眾,《點新聞》便在此過程中產生。大公文匯傳媒集團成立全媒體新聞中心,並在之下設立視頻部,數據新聞部和社交媒體部,當中視頻部主要負責製作生產短視頻;數據新聞部主要生產動畫類短視頻懶人包和漫畫等,以及負責《大公報》和《文匯報》微信公眾號的維護工作;而社交媒體部則主要負責在同年設立的新媒體——《點新聞》的臉書專頁的管理工作[6]。

大公文匯傳媒集團全媒體新聞中心評價《點新聞》為一個「直秉承愛國愛港、求真求實的理念」的香港媒體[7]。

《點新聞》與香港中聯辦旗下媒體《文匯報》關係密切,例如兩者共用同一個辦公室地址,前者的地址是「香港田灣海旁道7號興偉中心2-3樓」,而後者則是「香港仔田灣海旁道7號興偉中心2-4樓」。《蘋果日報》等媒體披露有網民發現點新聞官方網站的IP位址與《香港文匯報》雷同,且管理員、技術支援及註冊等資料亦顯示是《文匯報》,質疑是「左報一條龍」[8][9]。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-7-21 05:12 PM 發表
呵呵~藍色哋都可以罵架⋯結果在於靈唔靈 :目前一直是只黃的靈~真奇
你又妄想當現實喇

妖~馬仲儀協會個伺服器ip都系老美~同特衰正府一9樣~黑咩護??

文你伺服器系日本~仲咩借田灣個地址俾點作新聞??

引用:
原帖由 曹三豐 於 2020-7-21 17:07 發表
https://dw-media.dotdotnews.com/dams/product/image/202007/21/5f168b1d60b23abcbc3f2645.jpg 

有黑醫護夫婦在社交網站發表「黑警死全家」等的惡毒言論!網傳一個名為「Viki Wong」嘅fb頁面截圖,顯示該人多次咒警,話警察唔死都無用,母親節願望係「黑警死全家」嘅涼薄言論。另一個名為「Viki wong」嘅fb ...
通常尼D嘴咒只會應驗返係黃畜身上,國安法之下,所有黃畜甲甴排隊等報應

引用:
原帖由 理+誠 於 2020-7-21 05:29 PM 發表

人醜心更醜!
呢對夫婦個樣都咁醜嘅?

引用:
原帖由 曹三豐 於 2020-7-21 05:07 PM 發表

有黑醫護夫婦在社交網站發表「黑警死全家」等的惡毒言論!網傳一個名為「Viki Wong」嘅fb頁面截圖,顯示該人多次咒警,話警察唔死都無用,母親節願望係「黑警死全家」嘅涼薄言論。另一個名為「Viki wong」嘅fb ...
死黑護手抱果條死仔乾屍唔捨得丟?

呢D就係毒果  法輪功 的洗腦威力,將一些人洗腦,令佢哋不明原因地去仇恨人。
其實反送中示威都未開始,第一次集會就叫黑警,警察甚麼都無做過,只不過係 組織者要制做出一個敵人出黎俾人做目標,讓示威的人有敵人,當警察要維持治安去拉這些人時,這些人就更加仇視警察,再加上不斷的假消息 文宣,終於警察變了這班人的殺父仇人,死全家都不能滿足佢哋既仇恨心😡😡

引用:
原帖由 ac_cml 於 2020-7-21 05:49 PM 發表

死黑警, 有事唔好睇醫生
笑你on9怕你嬲,點解黑醫護罷工唔成呀? 因為重有好多值得尊敬既真醫護呀。

引用:
原帖由 曹三豐 於 2020-7-21 05:07 PM 發表

咒下就真嘅咩?真係幼稚無聊,咁個個日日咒自己中六合彩都得啦,但都未曾中過。

引用:
原帖由 其他人了 於 2020-7-21 08:37 PM 發表

美國好多黑警。。。仲有聯邦黑探員, 吊埋佢老母啦。
英國都有。
佢地睇唔睇醫生, 關我叉事呀

我只擔心3 萬黑警個個都有病要死果陣唔好睇醫生個陣點喳

好擔心佢地呀

引用:
原帖由 sniper-ryan 於 2020-7-21 08:06 PM 發表
打乜鬼格仔

其實黃絲曱甴樣衰係有辦睇
黃絲曱甴樣衰係有辦睇xxxx2   

引用:
https://dw-media.dotdotnews.com/dams/product/image/202007/21/5f168b1d60b23abcbc3f2645.jpg 

咒人者,必自食其果。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]