• 瀏覽: 16,195
  • 回覆: 191
  • 追帖: 1
美國《華爾街日報》引述消息人士透露,如果歐盟成員國效仿美國和英國,禁止中國電訊設備供應商華為參與5G網絡建設,北京方面考慮對歐洲兩大電訊設備製造商諾基亞和愛立信的中國業務採取反制措施。

報道指,中國商務部正在對出口管制進行評估,以阻止諾基亞與愛立信在中國製造的產品運往其他國家,但強調中方只會在中國供應商被歐洲國家嚴厲打擊,以及被禁止參與5G網絡建設的情況下,才會實施有關報復措施。
...

只係限制‘諾基亞與愛立信在中國製造的產品’,...咁點算係反擊呀,佢地可以搬去越南甚至印度呢,聽講越南同印度依家咪話風生水起咩

新聞來源連結:
https://www2.hkej.com/instantnews/international/article/2527273/美媒:若歐盟禁用華為+中國反制諾基亞愛立信

美媒
仲要援引知情人士報道。

之前美媒又係引知情人士報導。
又話金正恩死差左,一時又話佢殘廢,
一時又話手術失敗,命危。😂

對等措施,睇下邊個縮

引用:
原帖由 徐庶 於 2020-7-21 09:54 AM 發表

美媒
仲要援引知情人士報道。

之前美媒又係引知情人士報導。
又話金正恩死差左,一時又話佢殘廢,
一時又話手術失敗,命危。😂
又話金正恩死差左<===最柒呢樣
1出靜9晒......當冇講過
當年報錯老江死.........班黑記係狂追猛打

引用:
原帖由 ricolau88 於 2020-7-21 09:56 AM 發表

對等措施,睇下邊個縮
禁左愛立信,大陸會唔會無5G...移動聯通都係用愛立信架喎

反制諾基亞同愛立信做乜呢,佢哋都係被動,人哋要揀佢,有生意無理由唔做喎,你反制歐盟就話啫

歐洲玩飛鴿傳書。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-7-21 10:00 AM 發表

反制諾基亞同愛立信做乜呢,佢哋都係被動,人哋要揀佢,有生意無理由唔做喎,你反制歐盟就話啫
外國是行資本主義,阿爺搞佢地公司,即係搞佢地條命根。

引用:
原帖由 笑到最後 於 2020-7-21 10:03 AM 發表

外國是行資本主義,阿爺搞佢地公司,即係搞佢地條命根。
依家先知道冇得派股息同冇得回購股票原來係老外荷包嘅氣門

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 airair08 於 2020-7-21 09:59 AM 發表

唔會,不過香港數碼通應該執得

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-7-21 10:00 AM 發表

咁歐美又唔攪大陸攪華為???
華為都係做生意+被動

重要係外國商業想用華為, 係政府唔準

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-7-21 10:06 AM 發表

咁歐美又唔攪大陸攪華為???
華為都係做生意+被動

重要係外國商業想用華為, 係政府唔準
咁咪係政府問題囉,啲民企係做咗磨心

引用:
原帖由 airair08 於 2020-7-21 09:59 AM 發表

冇架啦,到時中國會正式支爆,全中國人民全部死鳩曬,當然包括埋你啦,所以真係好希望你地班黃人有生之年能夠睇到中國支爆,唔係既話我真心怕你地死唔眼閉,你知架啦,死唔眼閉好陰公架

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]