• 瀏覽: 5,442
  • 回覆: 48
英媒周一(20日)報道,驅床試驗結果顯示,由牛津大學研製的新冠病毒疫苗似乎是安全,並且可以訓練免疫系統。此外,英國宣布預...

個個國家都想飲頭啖湯

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20200720/mobile/bkn-20200720222741776-0720_00912_001.html

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2020-7-21 08:56 AM 發表
英媒周一(20日)報道,驅床試驗結果顯示,由牛津大學研製的新冠病毒疫苗似乎是安全,並且可以訓練免疫系統。此外,英國宣布預...

?20200720222748

個個國家都想飲頭啖湯

新聞來源連結:
htt ...
中國現在都不夠 case 做測試,預計'疫苗頭啖湯'呢啲榮譽,都是來自美國英國呢啲大國,好難爭,亦無謂爭😏

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2020-7-21 08:56 AM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20200720/photo/bkn-20200720222741776-0720_00912_001_01b.jpg?20200720222748

個個國家都想飲頭啖湯

新聞來源連結:
htt ...
唔知香港幾時有同埋幾錢枝?

咪傻啦,大陸一步一步穩妥的疫苗已經領先了全世界好多。外國的疫苗是跳步,好多都未經合格測試就照推,面子大過性命。

外國防控肺炎已經搞到一鑊泡,仲信佢地d新野?死快d啦。

引用:
原帖由 笑到最後 於 2020-7-21 09:38 AM 發表
咪傻啦,大陸一步一步穩妥的疫苗已經領先了全世界好多。外國的疫苗是跳步,好多都未經合格測試就照推,面子大過性命。
沒所謂.........他們需要公報理論及實驗的基準...........可以威一時唔可以威一世.....!!
加上大家都只是公報數據..........問題關鍵在記者的偏頗報導上....!!

引用:
原帖由 kk999@hk 於 2020-7-21 09:04 AM 發表

中國現在都不夠 case 做測試,預計'疫苗頭啖湯'呢啲榮譽,都是來自美國英國呢啲大國,好難爭,亦無謂爭😏
中國比西方國家行前很多......主要是有大量真實數據參考.........!!
反為西方的數據不盡不實........很多事情隱瞞之下..........數據的時間差會影響研究難度.....!!

不過面對這病毒...........對人類並不樂觀........從初步來說很難防.....!!

引用:
原帖由 kk999@hk 於 2020-7-21 09:04 AM 發表

你實係唔知大陸以最早進入第三期臨床
請睇多點其他新聞
不要只睇單一新聞報導

病過嘅人嘅抗體都話會喺幾個月後消失,疫苗有冇效真係好難講

點都要博一博,橫死掂死,成功嘅咪得米囉

血癌是白血球過多的數種原因中的一種,通常白血球過多只不過反應身體內的一種發炎反應,諸如病毒感染、細菌感染等等都有可能出現

其實呢家黑記應該報清楚左先, 人講乜就報, on9

yahoo 留唔到言 過濾曬, 希望多D 人知唔好亂試
到時無肺炎有cancer

鬼佬野打一劑要幾錢

引用:

可以黎香港測試。希望每個國家都發明疫苗,就各自醫自己國民,咁就天下太平。

中國制造的疫苗可能唔係第一個面世,但一定係最便宜!

引用:
原帖由 Maitinana 於 2020-7-21 09:28 AM 發表

唔知香港幾時有同埋幾錢枝?
如果有白老鼠做,唔使錢仲有錢收番添

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]